Πλέον εν έτει 2017 υπάρχουν τόσες υπηρεσίες stream για να ακούς τη μουσική που γουστάρεις τζαμπέ ολέ. Μάλιστα κάθε φορά που ακούς το κομμάτι του αγαπημένου σου καλλιτέχνη, αυτός πληρώνεται. Και όχι δεν έχουμε σπόνσορα το Spotify (μακάρι να το είχαμε) αλλά η τεράστια γκάμα μουσικής σου προσφέρεται με ένα κλικ και σε καλή ποιότητα, αντίθετα με το YouTube, στο οποίο μάλιστα πλέον δεν ανεβαίνει όλη η καινούρια μουσική. Μετά λοιπόν από 2 χρόνια περίπου που χρησιμοποιώ το Spotify έχω κάνει μια καλή συλλογή από ραπ playlists για κάθε περίσταση και σας τις δίνω γιατί δεν είμαι μονοφαγάς.

10. RapCaviar
Η RapCaviar είναι μια playlist η οποία ενημερώνεται συνεχώς με καινούρια κομμάτια για να είσαι μέσα στα πράγματα!

9. Get Turnt
Ότι πρέπει για να παρτάρετε με την παρέα η απλά γιατί είσαι ένα party motherfucking animal.

8. Gold School
Κομμάτια από το λεγόμενο Golden Era που όλοι αγαπήσαμε.

7. Strength of Street Knowledge
Δε νομίζω να θέλει εξήγηση. Απίστευτα κομμάτια που όλοι ξέρουμε και λατρεύουμε με κοινονικοπολιτικό στίχο, και όπως λέει και ο τίτλος, για τη γνώση τη δρόμου.

6. Mellow Bars
Από τις αγαπημένες μου εδώ και καιρό, αποτελείται από tracks που είναι πιο χαλαρά και προτιμούνται για φάσεις που θέλεις να αράξεις ή απλά να ξεφύγεις από τα bangers.

5. Most Necessary
Μια playlist η οποία πιστέυω μπορεί να πάρει και λίγο hate γιατί περιέχει κομμάτια κυρίως από ανερχόμενα ονόματα που έκαναν το μπαμ, και γενικά έχει τελείως new school ύφος. Ανοίξτε το μυαλό σας και τσεκάρετε μπορεί στο τέλος να γουστάρετε!

4. Love, Sex & Water
Άλλη μια chill playlist αλλά αυτή τη φορά με λίγο διαφορετικό ύφος και πιο ρυθμικά κομμάτια!

3. Women of Hip Hop
“This is a man’s world, but it wouldn’t be nothing without a woman” είχε πει o James Brown. Εδώ λοιπόν έχουμε μια playlist μόνο με γυναίκες από Lauryn Hill μέχρι Nicky Minaj.

2. Lush Vibes
Εδώ είναι μόνο instrumental κομμάτια για όσους παίζουν έτσι μπαλίτσα όταν θέλουν να ηρεμήσουν η θέλουν να συγκεντρωθούν σε κάτι άλλο, αλλά να υπάρχει κάτι στο background.

1. Grime Shutdown
Τέλος, μιας και η grime είναι στα πάνω της τελευταία, εδώ περιέχονται μόνο κομμάτια της Βρετανικής ραπ, η αλλιώς “grime”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.