Αυτή τη λίστα ήθελα καιρό να την ανεβάσω καθώς θεωρώ πως όλοι λίγο πολύ βλέπουμε τις ταινίες μας όταν αράζουμε σπίτι μόνοι ή κάθεται και μαζεύεται το παρεάκι, με την κλασσική ατάκα “θα βάλουμε καμιά ταινία;”Πριν δείτε τη λίστα λοιπόν, να σημειώσω ότι δεν έχουν όλες ταινίες σχέση με το hip hop ως είδος μουσικής, αλλά και με το lifestyle που επικρατούσε εκεί που γεννήθηκε η μουσική που όλοι μας αγαπάμε, οπότε θα δείτε και drug dealing, hustling και γενικά “hood” καταστάσεις.

Πριν συνεχίσεις, γιατί κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται σωστά, κάνε κλικ από κάτω, παράγγειλε πιτσόνι, και μέχρι να βάλεις την ταινία η pizza θα ναι σπίτι σου.

Για να μη τις βάλω σε σειρά με βάση το γούστο μου, θα τις αριθμήσω με τη βαθμολογία που έχει η καθεμία στο IMDb, ξεκινώντας από τη μικρότερη.

 

13. State Property

Κλικ για μεγέθυνση

Βαθμολογία: 4,2/10

 

Πνιγμένος στην φτώχεια, ο Beans αποφασίζει πως ο μόνος τρόπος να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο είναι να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Η ταινία μας προβάλει τον Beans και το crew του, τους ABM, όσο κατακτούν την πόλη, δημιουργώντας πανικό όσο χτίζουν την αυτοκρατορία τους.
IMDb link

12. State Property 2

state-property-2-818482l

Κλικ για μεγέθυνση

Βαθμολογία: 4,4/10

 

Τρεις gansters μάχονται για τον έλεγχο των δρόμων της Philadelphia.
IMDb link

11. Mac & Devin Go to High School

2503613

Κλικ για μεγέθυνση

Βαθμολογία: 4.5/10

Μία κωμωδία στην οποία παρακολουθούμε 2 μαθητές λυκείου, έναν αριστούχο μαθητή που προσπαθεί να γράψει τον λόγο του για την αποφοίτηση (Wiz Khalifa), και του dealer του σχολείου ο οποίος παλεύει να τελειώσει την τελευταία χρονιά του λυκείου και την έχει επαναλάβει 15 φορές (Snoop Dogg).
IMDb link

10. Get Rich Or Die Tryin’

MPW-15572

Κλικ για μεγέθυνση

Βαθμολογία: 4,9/10

Η ιστορία ενός ντόπιου drug dealer (50 Cent) ο οποίος γυρίζει την πλάτη του στο έγκλημα για να κυνηγήσει το πάθος του, το rap.
IMDb link

09. How High

MPW-15359

Κλικ για μεγέθυνση

Βαθμολογία: 6,2/10

Δύο τύποι εν ονόματι Silas (Method Man) και Jamal (Redman) αποφασίζουν μία μέρα να καπνίσουν ένα ιδιαίτερο φυτό (ξέρετε εσείς), το οποίο με τα πολλά και τα λίγα τους βοηθάει να αριστεύσουν στις εισαγωγικές εξετάσεις δίνοντας τους τη δυνατότητα να μπούν σε όποιο πανεπιστήμιο της χώρας θέλουν.
IMDb link

08. Notorious

large_lfKALQovRf46vVC12Rnl0mSRPyu

Κλικ για μεγέθυνση

Βαθμολογία: 6,6/10

Η ιστορία ζωής και θανάτου του Notorious B.I.G. (a.k.a. Christopher Wallace), ο οποίος ήρθε από το Brooklyn για να ανέβει στη κορυφή της ραπ σκηνής.
IMDb link

07. 8 Mile

MPW-16296

Κλικ για μεγέθυνση

Βαθμολογία: 7/10

Ένας νεαρός ράπερ, ο οποίος παλεύει με την κάθε πτυχή της ζωής του, θέλει να καθιερωθεί στη μουσική σκηνή του hip hop, αλλά οι φίλοι και οι εχθροί του δεν τον βοηθάνε, κάνοντας τον να πρέπει να περάσει τη δική του οδύσσεια.
IMDb link

06. Paid In Full

paid-in-full-movie-poster-2002-1020202470

Κλικ για μεγέθυνση

Βαθμολογία: 7/10

Ένας νεαρός από το Χάρλεμ, αναγκάζεται να μπλεχτεί στη ζωή της πώλησης ναρκωτικών και χτίζει τη δική του παράνομη αυτοκρατορία, αντιμετωπίζει όμως κρίση συνείδησης.
IMDb link

05. Something From Nothing: The Art Of Rap

Something-From-Nothing-poster

Κλικ για μεγέθυνση

Βαθμολογία: 7,1/10

Ένα ντοκιμαντέρ για ολόκληρη τη ραπ σκηνή και την εξέλιξη της σε παγκόσμιο κίνημα.
IMDb link

04. Friday

friday-movie-poster

Κλικ για μεγέθυνση

Βαθμολογία 7,3/10

Δύο homies, o Smokey και ο Craig, καπνίζουν όλο το χόρτο ενός drug dealer και προσπαθούν να βρούνε τρόπο να ξεπληρώσουν τα 200 δολάρια που του χρωστάνε μέχρι τις 10:00 το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας καπνίζουν, τους ληστεύουν, και τους πυροβολούν σε drive-by.
IMDb link

03. Dope

DOPE_OFFICIAL_POSTER

Κλικ για μεγέθυνση

Βαθμολογία: 7,3/10

Η ζωή του Malcolm, ενός geek που επιβιώνει στις αντίξοες συνθήκες μιας κακόφημης και βίαιης γειτονιάς, αλλάζει μετά από μια πρόσκληση σε ένα underground πάρτυ που θα οδηγήσει αυτόν και την παρέα του σε μια περιπέτεια στο Los Angeles.
IMDb link

02. Hustle & Flow

hustleflow

Κλικ για μεγέθυνση

Βαθμολογία: 7,4/10

Με βοήθεια από τους φίλους του, ένας νταβατζής από το Memphis, σε κρίση μέσης ηλικίας, παλεύει με κάθε τρόπο να γίνει ένας επιτυχημένος mc στη hip hop σκηνή.
IMDb link

01. Boyz n The Hood

MPW-33745

Κλικ για μεγέθυνση

Βαθμολογία 7,8/10

Παρακολουθούμε τη ζωή τριών νεαρών που ζουν στο γκέτο του Crenshaw στο Los Angeles, αναλύοντας ερωτήσεις φυλετικού περιεχομένου, σχέσεων, βίας  και μελλοντικές βλέψεις.
IMBb link

Leave a Reply

Your email address will not be published.