Εδώ αριθμώ κάποιες κατηγορίες ανθρώπων σε ελληνικά χιπ χοπ lives που στάνταρ όλοι μας έχουμε πετύχει. Άν δεν έχεις δει κάποιον από αυτούς, κάτι κάνεις λάθος. Μόλις τελειώσεις την ανάγνωση θα σου έρθουν στο μυαλό πίστεψέ με.

1. Ο κομμάτιας

Ανακάλυψε πρόσφατα το χόρτο και καπνίζει ασταμάτητα τσιγάρα (όχι marlboro) με τη παρέα του, οπότε δεν ξέρει γενικά τι συμβαίνει τριγύρω του.Το έχει παρακάνει τη νύχτα του live όμως γιατί “το σηκώνει η φάση ρε μαλάκα”.Τον βλέπουμε συνήθως να κουνάει το χέρι του πάνω κάτω ή απλά να χαζεύει. Ακούς συχνά τους φίλους του να τον ρωτάνε αν είναι καλά και η απάντηση είναι η ένα καταφατικό γνέψιμο του κεφαλιού ή “ναιιιιι ρε τρελέ”. Μέχρι τουλάχιστον να σωριαστεί κάτω και να πάει κάποιος να του φέρει μια Coca Cola να συνέλθει. Το να ακούς χιπ χοπ και να μη πίνεις είναι αποδεκτό τρελέ μου, μην αγχώνεσαι. Ή μη το κάνεις ή κάνε το μέχρι εκεί που ξέρεις ότι σε παίρνει.

2. Ο “ήρθα για να δείρω”

Όπως λέει και ο τίτλος, ο τύπος ήρθε απλά για να δείρει. Οκ, του αρέσει και η μουσική απλά γουστάρει το ξύλο και αυτό ακριβώς θα κάνει όταν πεί ο καλλιτέχνης “κάντε ένα κύκλο” και μπει το κομμάτι. Φοράει φόρμα φυσικά για ευκολία στη κίνηση και εννοείται πως θα βγάλει τη μπλούζα του για το χαμό, δείχνοντας και λίγο το τατού που έκανε για να ψαρώσουν τα γκομενάκια. Όταν λοιπόν γίνει ο χαμός δε θα σπρώξει απλά. Θα δώσει και μια ύπουλη μπουνιά, θα σε ρίξει και κάτω, θα σου αφήσει και μια μελανιά για να τον θυμάσαι όταν γυρίσεις σπίτι.

3. Ο stylάς

Ψωνίζει αποκλειστικά και μόνο από τα Underground και τα MicroXtreme. Θέλει να φαίνεται οτι ακούει χιπ χοπ στα 3 χιλιόμετρα. Μαγκιά του φυσικά αν έχει να δώσει 30€ για ένα κοντομάνικο δε λέω. Υπάρχουν και αυτοί οι stylάδες (πρώτη υποκατηγορία λοιπόν). Κλασσικές επιλογές είναι η μπλούζα WESC, τα Vans παπούτσια και το παντελόνι Volcom η DC κατεβασμένο πιο κάτω από τον κώλο, ακόμα και αν το παντελόνι το ίδιο δεν είναι σχεδιασμένο να φοριέται έτσι οπότε καταλήγει να φαίνεται σα να φοράει μία από εκείνες τις γυναικείες βράκες που φορούσαν κάτι γκόμενες σε κάποια φάση, θυμάστε; Εκτός από τα ρούχα βέβαια δίνει και βάση στα αξεσουάρ, σκουλαρίκια, καπέλο κτλ. Το παράδοξο όμως είναι ότι ο φίλος μας δεν έχει πάντα τα φράγκα για να ψωνίσει αυτά που θέλει. Οπότε γίνεται το εξής: Ψωνίζει μια φορά το χρόνο 2 t-shirts 1 τζιν και 1 καπέλο. Μετά ξεμένει και φοράει τα ίδια γαμημένα ρούχα κάθε φορά που τον βλέπεις (δεύτερη υποκατηγορία). Ναι μάγκες έχουν υπάρξει φορές που αναφέρομαι σε κάποιον και τον περιγράφω με βάση κάτι που φοράει πάντα.

4. Ο “ξέρω τους πάντες”

Στο μαγαζί ή τον χώρο που γίνεται το live ξέρει τουλάχιστον το 80% του κόσμου. Αυτό βέβαια είναι καλό. Έχει τα κονέ του/της και καλά κάνει, ποιος δε θέλει να γνωρίζει πολλά άτομα; Όταν όμως το γαμάει από παντού εκεί γίνεται ενοχλητικό. Όχι, δεν πρέπει να χαιρετήσεις τον καθένα ξεχωριστά, δε πρέπει να μάθεις όλα τα νέα τους τώρα, και δε θα σου κρατήσουν κακία αν δε τους πάρεις αγκαλιά (αναφέρομαι σε κοπέλες εδώ κυρίως) ή αν δε κάνεις brofist και στα 100 άτομα του μαγαζιού. Για αυτόν/αυτήν βέβαια που είναι ο γνωστός της φάσης είναι φυσιολογικό, αλλά όχι για εσένα που έχεις πάει παρέα μαζί του στο live και μετανιώνεις τη στιγμή που του/της είπες “πάμε πιο μπροστά;”. Παρ’ όλα αυτά βέβαια ως επί το πλείστον μιλάμε για σωστά παλικάρια και κοπέλες που είναι εντάξει προς όλους/όλες.

5. Ο παλιός

Θα τον βρεις να αράζει πίσω πίσω στα lives με ένα η δύο άτομα ακόμα και “όχι με τα πιτσιρίκια μπροστά” όπως λέει. Είτε έχει κάνει τα τσιγάρα του από πριν οπότε είναι απλά κομπλέ, ή θα τα έχει έτοιμα μέσα στον καπνό του γιατί έχει εμπειρία και ξέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το στρίψει επί τόπου. Φοράει ζακέτα και παντελόνι νορμάλ με μικρά ίχνη χιπ χοπ όπως ένα σχεδιάκι εδώ και κει, ελάχιστα κατεβασμένο γιατί έχει μεγαλώσει πια αλλά το χει μέσα του. Ξέρει όλα τα λόγια του καλλιτέχνη (χωρίς όμως να τα λέει ταυτόχρονα, απλά κουνάει το κεφάλι του) στη σκηνή γιατί ως μεγάλος έχει κατασταλάξει στα ακούσματα του και ακούει μόνο αυτά τα 3-4 σχήματα που γουστάρει οπότε έχει λιώσει όλα τα κομμάτια. Δεν ενοχλεί κανέναν, δεν τον ενοχλεί κανένας, όλα καλά.

6. Τα δεκαπεντάχρονα

Όλοι τα μισούμε, όλοι τα αγαπάμε. Μη ξεχνάμε μαλάκες ότι κάποτε όλοι ήμασταν σε αυτή την ηλικία. Είναι η κατηγορία που θα γεμίσει το μαγαζί κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Γεμάτα ενέργεια, ξέρουν όλα τα λόγια από όλα τα κομμάτια, μπαινοβγαίνουν στον χώρο ενοχλώντας όλους τους άλλους, φωνάζουν στον καλλιτέχνη πιο κομμάτι τους αρέσει όταν αλλάζει κομμάτια ο dj μπας και το παίξει, και πρέπει να φύγουν νωρίς γιατί το τελευταίο αστικό φεύγει στις 11:30. Ζητάνε πάντα μα πάντα φωτογραφία από τους καλλιτέχνες για να αποδείξουν στους φίλους τους ότι τους “ξέρουν” και φυσικά για να την βάλουν εικόνα προφίλ στο Facebook. Τα αγόρια της κατηγορίας αυτής μέσα στο μυαλό τους “το ζούνε” και συνήθως εντάσσονται ταυτόχρονα και στη πρώτη κατηγορία. Τα κορίτσια (όχι όλες εννοείται) είναι εκεί για να “ξεχωρίσουν” από τις φίλες τους που ακούνε Παντελίδη, ή γιατί ακούει χιπ χοπ ο γκόμενός τους οπότε πρέπει να ακούσει και αυτή για να τα πάνε καλά.

7. Ο ζήτουλας

Όχι ρε μεγάλε. Ούτε τσιγάρο έχω, ούτε φιλτράκι έχω ούτε χαρτάκι έχω. Δε φταίω εγώ που πλήρωσες την είσοδο και δεν έχεις λεφτά ούτε για μπουκαλάκι νερό. Αν δεν έβγαινες οικονομικά ας καθόσουν σπίτι σου, να κάνω και γω το πακέτο μου ολόκληρο. Και άντε πες οκ, το καταλαβαίνω, ο άλλος δεν είχε χαρτάκια, δε το πρόσεξε και ξέμεινε. Δεκτό, αλλά ένα εσύ ένα ο άλλος, στο τέλος θα αναγκαστώ να γίνω και γω ζήτουλας. Φαύλος κύκλος μάγκες, προσοχή.

8. Η γκόμενα στους ώμους του τυπά

Αυτό το φαινόμενο υπάρχει παντού. Πάντα μια κοπέλα θα ανέβει στους ώμους ενός τυπά και θα χτυπιέται. Θέλει να φανεί και το πετυχαίνει για 2 λεπτά περίπου. Μετά ο κόσμος θα κοιτάξει πάλι τον καλλιτέχνη που ήρθε να δει και όλα καλά. Αλλά πετυχαίνει και κάτι άλλο. Να μην βλέπει κανείς από αυτούς που είναι ακριβώς από πίσω της και να τεντώνουν λαιμούς μπας και δούνε το live. Και άντε αυτή, θα είναι πιο ψηλά θα βλέπει καλύτερα. Ακόμα χειρότεροι είναι οι τύποι που τις ανεβάζουν στους ώμους τους. Μάγκες κανείς δε κέρδισε τίποτα από αυτό. Αν είσαι κολλητός της και την γουστάρεις πες της το να τελειώνουμε.

9. Ο Ανταποκριτής

Είναι αυτός/αυτή που θέλει να τραβήξει όλο μα όλο το live με το κινητό ή την κάμερα του/της. Όλοι το κάνουμε, θέλω να έχω κάποιες στιγμές να τις βλέπω και να θυμάμαι τι ωραία που ήταν και να το δείξω σε άλλους που δε μπόρεσαν να έρθουν. Αλλά για ποιό λόγο να τραβήξεις όλο το σκηνικό; Ζήσε τη στιγμή, πέρνα καλά και απόλαυσε αυτό που πλήρωσες για να δεις. Με το ίδιο σκεπτικό κάτσε σπίτι και δές YouTube. Nuff said.

10. Ο φίλος του φίλου

Δε γουστάρει, δε περνάει καλά, θέλει να φύγει και να πάει για ύπνο. Ήρθε στο live είτε γιατί όλοι οι υπόλοιποι γνωστοί του είχαν κάτι άλλο να κάνουν και ήθελε να βγει οπότε είπε “δε γαμιέται”, είτε γιατί έφαγε πρήξιμο από τον/την φίλο/φίλη που όντως ακούει χιπ χοπ. Αν ρωτήσεις τι ακούει θα σου απαντήσει “απ’όλα” για να μη πει Πάολα και Πυξ Λαξ. Το ντύσιμό του θα είναι νορμάλ αλλά με μικρές ατέλειες γιατί ενημερώθηκε ότι θα πάει σε χιπ χοπ live οπότε προσπάθησε να ακολουθήσει αποτυχημένα το σκεπτικό. Θα τον δεις να κοιτάει το κινητό 3 φορές το δευτερόλεπτο και αν καπνίζει θα κάνει 25 τσιγάρα σε χρόνο ρεκόρ.

5 Responses

 1. Hlia Rixto

  xaxaxaaxax poly swstes oles oi katigories k me prosoxi st leptomereia.(t mono pu m peira3e einai mia elafrws katinia sto sxoliasmo)

  me ti seira m 8elw na pros8esw tus
  11)anakatosoures- autoi pu prin k kata ti diarkeia tu live mpainwvgainun viastika les k exun anoixtes ypo8eseis pantu k anarwtiesai an telika akusan kana kommati
  12) oi bitches tou facebook pu kanun gnwsto meres prin oti 8 skasun k oloi tis exume dei epanelimena
  13) oi weirdos.. syni8ws 1 i 2 atoma pou ka8ontai akinitoi k mes t skotadi karfwnun me t matia tus t munakia m vlema viasti

  Απάντηση
 2. google.com

  Here, We have provided and also this camera ways to construct your
  business consumer credit and help your business develop to
  ensure you will be able to obtain the consumer credit you need The second largest
  lender in the ‘sub prime’ mortgage market place (a term provided to
  borrowers by using riskier history of credit and less money), its market
  capitalization fell from $1

  Απάντηση
 3. δρακοσ

  ΔΩΣΤΕ ΤΡΑΚΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΙΩΣΕΙ ΤΗ ΧΑΡΜΑΝΑ ΝΑ ΒΑΡΑΕΙ ΚΑΤΑΚΟΥΤΕΛΑ ΓΑΜΩ ΤΣΙΦΟΥΤΗΔΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΟ

  Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.