Αμέσως μετά την κυκλοφορία του νέου του ραπ άλμπουμ ‘Ατμόσφαιρα’, μιλήσαμε με τον Tiny Jackal, ο οποίος μας αποκάλυψε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα!

1) Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά. Είσαι ένας ράπερ ο οποίος είσαι πάρα πολλά χρόνια στη φάση. Ωστόσο απείχες 4 χρόνια αν δεν κάνουμε λάθος. Τι έκανε ο Tiny Jackal εκείνα τα 4 χρόνια; Βλέπουμε πως τώρα έχεις ένα τατουατζίδικο.

Η αλήθεια είναι ότι πέρασα μία περίοδο περίπου στα 5 χρόνια, που για προσωπικούς λόγους δεν ήμουν και στην καλύτερη κατάσταση και διάθεση, ώστε να ασχοληθώ ενεργά με τη μουσική. Η αλήθεια είναι ότι μου κόστισε και ότι μου έλειπε κάθε μέρα αυτό το συναίσθημα. Αυτή την περίοδο ασχολήθηκα με ένα studio tattoo που έχουμε φτιάξει στον Πειραιά και με τα ψυχολογικά μου προβλήματα, στα οποία έψαχνα τρόπους να λύσω.

2) Στις 23 Νοεμβρίου 2017 λοιπόν κάνεις το comeback σου με το κομμάτι και clip ‘Μου Λένε’. Τι είναι αυτό που ‘έσπρωξε’ τον Tiny Jackal να ασχοληθεί ξανά ενεργά με το ραπ μετά από τόσο διάστημα;

Αυτό που με έσπρωξε να ασχοληθώ ξανά με τη μουσική, πέρα από το ότι μου έλειπε πάρα πολύ, είναι ότι ξανά ήρθα κοντά με κάποιους ανθρώπους που δουλεύαμε μαζί πολλά χρόνια και αυτό είναι και ο σημαντικότερος παράγοντας, γιατί όπως έχω δηλώσει και παλαιότερα, το πιο σημαντικό για μένα είναι να κάνω μουσική μαζί με τους δικούς μου. Οπότε ξανά ήρθαμε κοντά με τον Θανάσιμο και τον Μέγα και αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να ξαναβάλουμε στα πλάνα μας να δημιουργήσουμε όμορφα πράγματα.

3) Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησες τη νέα σου δουλειά, η οποία έχει τίτλο ‘Ατμόσφαιρα’, ένα πολύ προσωπικό άλμπουμ με πολλή ουσία. Η επιλογή του τίτλου έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία;

Η ‘Ατμόσφαιρα’ είναι η κατάλληλη λέξη που θα μπορούσε να περιγράψει το ηχόχρωμα του δίσκου αλλά όχι μόνο, γιατί περιγράφει και όλο το περιεχόμενό του. Ατμόσφαιρα είναι ότι κινείται και υπάρχει γύρω μας! Οι άνθρωποι, οι ενέργειες κι όσα μας περιβάλλουν, όλα αυτά εντάσσονται μέσα στην ατμόσφαιρα στην οποία κινούμαστε. Η ουσιαστική ονομασία του δίσκου προέρχεται από όσα με έπνιγαν αυτά τα πέντε χρόνια, δηλαδή την ατμόσφαιρα που για μένα είχε γεμίσει σκοτάδι, το οποίο όφειλα να το μετατρέψω σε φως ώστε να εξελιχθώ και εγώ σαν άνθρωπος.

4) Ακούγοντας το ‘Ατμόσφαιρα’, γίνεται αντιληπτό πως δεν έχει new school στοιχεία. Παρά τη νέα τάση της μουσικής προς τον trap ήχο, εσύ επέλεξες να μείνεις πιστός στον ήχο σου, παρόλο που πολλοί ράπερς αλλάζουν, καθώς το trap κακά τα ψέματα πουλάει. Τι έχεις να μας πεις για τον ήχο σου που παραμένει αναλλοίωτος;

Το σημαντικότερο που μπορεί να κάνει ο καθένας μας είναι να γίνεται καλύτερος άνθρωπος και να κοιμάται ήσυχος το βράδυ. Το να κάνεις trap μουσική και να βγάλεις χρήματα είναι το πιο εύκολο πράγμα στις μέρες μας, αλλά δεν πάει να πει ότι είναι και το πιο επιθυμητό για όλους μας. Εγώ προτιμώ μέσα από τη μουσική να κάνω την ψυχοθεραπεία μου και να πλάθω το χαρακτήρα μου προς το καλύτερο και αν καταφέρω να αφήσω κάποια μηνύματα για τους ανθρώπους που θα κατοικήσουν σε αυτό τον κόσμο στο μέλλον θα είμαι ευτυχισμένος κι ας μη το μάθω ποτέ. Επιπλέον επειδή κάποιοι από αυτούς θα είναι απόγονοί μας, ακόμα και τα παιδιά μου, αν καταφέρω, θα ήθελα να μην ντραπούν ποτέ για το έργο που θα έχω αφήσει πίσω μου.

5) Η Ατμόσφαιρα ξεκινάει με το κομμάτι ‘Μίσος’ και τελειώνει με το κομμάτι ‘Αγάπη’. Είμαστε σίγουροι πως αυτό έγινε για κάποιο σκοπό. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την επιλογή;

Ο δίσκος γενικότερα είναι μία διαδρομή που σε πηγαίνει από το σκοτάδι στο φως, από το μίσος την αγάπη. Η σημαντικότερη αναφορά είναι στο κλείσιμο του μίσους και της αγάπης, το οποίο είναι κοινό και προσδιορίζει στο ποιον απευθύνεται, στο ποιον αξίζει να δώσεις το μίσος σου και στο ποιον αξίζει να δώσεις την αγάπη σου. Αν καταφέρεις να το βρεις αυτό, έχεις ολοκληρώσει τη διαδρομή και έχει φτάσει πιο κοντά στο φως.

6) To επίπεδο του ραπ σήμερα πως το βλέπεις; Ιδιαίτερα από τη νέα γενιά υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζεις;

Ευτυχώς που υπάρχει η νέα γενιά και ακούμε ακόμα ατόφιο, αληθινό rap, γεμάτο καψούρα για την κουλτούρα του. Είναι πάρα πολλές οι νέες μπάντες, οι οποίες με κάνουν να νιώθω έφηβος να πηγαίνω στα live τους, να πίνω μπύρες και να χτυπιέμαι. Θα αναφέρω κάποιες και ελπίζω να με συγχωρέσουν όσοι τους ξεχάσω! Λόγος τιμής, Zoro&Buzz, Fer De Lance, Ταμπούρο Μπότα, Lobo Amarillo, Novel 729 , Expend Flow, Ραμμένος Άσσος , Νιο.Στε, Σκιάχτρο και πάρα πολλοί άλλοι που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν κάνουν πραγματικά αληθινό rap και έχουν πάρα πολλά να δώσουν στο μέλλον και το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς οι παλιοί, είναι να κάνουμε την ψυχοθεραπεία μας μέσα από τη μουσική μας, αλλά και να δίνουμε όσο περισσότερο χώρο μπορούμε στους νέους έχει έρθει η σειρά τους! Και πρέπει να το πάρουνε στην πλάτη τους.

7) Στο κομμάτι σου Δικαστήριο μιλάς με πολύ αληθινά λόγια για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην κοινωνία, θυμίζοντας σε όλους πως το ραπ οφείλει να έχει και κοινονικοπολιτικούς σκοπούς. Άσε λίγο στην άκρη την οπτική σου σαν MC και πες μας από τη μεριά του ακροατή, αν πιστεύεις ότι το ραπ έχει πέσει πολύ σε θέμα στίχων, χάνοντας έτσι κάπως τον στόχο του;

Όχι δεν πιστεύω πως το ραπ έχει χάσει το στόχο του! Υπάρχουν πάρα πολλές μπάντες που κάνουν ακόμα δουλειά γύρω από αυτό και από τη νέα γενιά όπως προανέφερα αλλά είναι και αρκετοί από τους παλαιότερους που ακόμα ασχολούνται με τον ουσιαστικό σκοπό του ραπ. Για τους υπόλοιπους δεν με αφορά, για μένα δεν είναι καν ραπ.

8) Πάμε να αλλάξουμε λίγο θέμα και να σου κάνουμε μια ερώτηση που ρωτάνε πολλά άτομα. Θα συνεργαστείς ξανά με τον Iratus σαν Fullaface; Αγαπηθήκατε πολύ από τον κόσμο.

Η αλήθεια είναι πως το FullFace μου έχει λείψει πάρα πολύ και ο στόχος που είχε το FullFace. Ο Βαγγέλης σίγουρα δεν μου έχει λείψει καθόλου, δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον αλλά πιστεύω πως με τον Βαγγέλη δεν θα μπορούσα να ξανά συνεργαστώ. Τώρα ετοιμάζουμε το No Hard Feelings μαζί με το Θανάσιμο. Τώρα για το αν θα βγει ποτέ και με ποιο τρόπο FullFace θα το δω στο μέλλον.

9) Μίλησε μας λίγο για τη νέα φάση που έχετε στήσει τη #ΝοFucksGiven

Eίναι ένα μουσικό ξεχαρμάνιασμα για το οποίο ο Θανάσιμος περισσότερο, αλλά και εγώ με τη σειρά μου ψάχνουμε τρόπους να βρεθούν πόροι και εξοπλισμός ώστε να μπορούμε να κάνουμε κομμάτια και για άλλους artist που σεβόμαστε! Και να βγάζουμε από κει πέρα κάποιες ξεχωριστές μεμονωμένες δουλειές με στόχο να μπορούμε να βοηθήσουμε από κει μέσα και πιο νέα παιδιά.

22 Μαρτίου δείτε ζωντανά τον Tiny Jackal στην Αθήνα

10) Κλείνοντας, θα σε δούμε σε κάποιο tour στα πλαίσια παρουσίασης δίσκου;

Θα γίνει παρουσίαση στην Αθήνα 22 Μαρτίου στο Gagarin, όπου θα είναι μαζί μου οι Θανάσιμος, DJ Twelve, Κοράκι από Λόγος Τιμής, Novel 729, Sativa. Ραμμένος Άσσος και η Χαριτωμένη που συμμετέχει στο δίσκο. Σίγουρα θα γίνει και κάποια συναυλία παρουσίασης στη Θεσσαλονίκη. Για τουρ δεν γνωρίζω, το συζητάμε ακόμα για το αν θα κάνουμε κάποιες συναυλίες. Σίγουρα όμως θα παρευρεθούμε σε αρκετά φεστιβάλ.

Ευχαριστούμε πολύ τον Tiny Jackal, για τη συνέντευξη που μας έδωσε! Όσοι δεν έχετε τσεκάρει τη νέα του δουλειά ‘Ατμόσφαιρα’, κάντε το γιατί αξίζει! Ακούστε την αμέσως πατώντας εδώ!
Την αγάπη μας σε Θανάσιμο και DJ Twelve.
Rip Killah P


Ακολουθήστε τον Tiny Jackal
Facebook:
https://www.facebook.com/tiny.jackal
Instagram:  
https://www.instagram.com/tinyjackal/

Για όλα τα νέα του ελληνικού χιπ χοπ αλλά και ξένου δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε www.unitedelements.gr!

About The Author

chris_ue

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.