Θέλω να σας ενημερώσω προκαταβολικά ότι επειδή κατά τη γνώμη μου δεν επρόκειτο για ένα συνηθισμένο live το παρακάτω άρθρο δε θα έχει ούτε φωτογραφίες, ούτε βίντεο παρά μόνο την προσωπική μου εμπειρία. 

Μετά από μια γεμάτη μέρα στη δουλειά βρέθηκα στο live του Solmeister και του Yoda Priest στα Ιωάννινα. Ύστερα από ένα πολύ καλό opening των support group ο Solmeister ανέβηκε στη σκηνή με μια ενέργεια που είχα χρόνια να δω σε hip hop live. To interact του με τον κόσμο από κάτω ήταν εξαιρετικό και η ενέργεια μεταφέρονταν από καλλιτέχνη σε κοινό και πάλι πίσω με ένα τρόπο σχεδόν πρωτόγνωρο. Πολλοί θα μπορούσαν να πουν ότι δεν είχε και πολύ σχέση με ένα rap live. Αυτό που εισπράττω εγώ είναι ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης θέλει απλά να κάνει μουσική χωρίς ταμπέλες και όχι τόσο να πει κάτι στο κοινό, όσο να του ξυπνήσει αναμνήσεις και συναισθήματα ώστε να το σκεφτούν μόνοι τους και ο καθένας να βγάλει ένα προσωπικό πόρισμα από τους στίχους του. Προσωπικά ένιωσα ότι ταυτίζομαι σε τρομακτικό βαθμό με κάποιους στίχους του. Επίσης για εμένα ήταν σχεδόν αναζωογονητικό το γεγονός ότι δεν ήταν άλλο ένα συνηθισμένο live. Εν συνεχεία ο Yoda Priest άλλαξε το κλίμα με ένα διαφορετικό ήχο και τρόπο διαχείρισης του κοινού.

Να αναφέρω επίσης ότι ο Solmeister έχει κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με τίτλο Εγχειρίδιο Επιβίωσης Για Τους Κοινωνικά Ανασφαλείς το οποίο προμηθεύτηκα από τον ίδιο και το διάβασα χθες το βράδυ κατευθείαν μετά τη συναυλία και το βρήκα πολύ καλό. Τέλος να αναφερθεί ότι μέσα στο 2018 θα κυκλοφορήσει ο δίσκος με τίτλο Χάρτινο Βασίλειο σε συνεργασία με τον Yoda Priest. 

 

 

About The Author

raf_ue

Related Posts

One Response

  1. Sotiris Tsatsoulis

    Ημουν και γω στο Live χθες και πραγματικα η ενεργεια απο ολους τους καλλιτεχνες και ιδιαιτερα απτον Sol που εβγαζε ηταν τρομερη.ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ TEAM?

    Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.