Ο ΡΦ έδωσε χθες στην κυκλοφορία το κομμάτι “Φρουροί πάνω απ’ τ’ αδράχτι”. Το κομμάτι προοριζόταν για το Κελί 218, ωστόσο, δεν συμπεριλήφθηκε στο δίσκο. Όπως εξηγεί και ο ίδιος ο ΡΦ σε σχόλιό του στο YouTube:

“Έγραψα αυτό το κομμάτι κάτι παραπάνω από 3 χρόνια πριν. Το προόριζα για το «Κελί 218», αποφάσισα όμως να το αφήσω εκτός, λόγω του ότι δεν πίστευα ότι ταίριαζε νοηματικά στο δίσκο και γιατί δεν θεωρούσα ότι είναι ότι πιο άρτιο έχω κάνει από άποψη ερμηνείας. Ο καιρός πέρασε, ο υπόλοιπος δίσκος προχώρησε και το συγκεκριμένο κομμάτι έμεινε θαμμένο στον υπολογιστή μου. Τα κανάλια του χάθηκαν και δεν επεξεργάστηκε ποτέ σωστά ηχητικά, αφήνοντας μου μόνο μια αμιξάριστη και ακατέργαστη, πρόχειρη ηχογράφηση που είχα κάνει στα πρώιμα στάδια των ηχογραφήσεων.”

Πρόκειται για ένα κομμάτι άκρως μεταφορικό, ιδιαίτερα επίκαιρο όμως… Στο ίδιο σχόλιο επεξηγείται:

“Τις τελευταίες μέρες, μέσα σε όλο το βεβαρυμένο κλίμα που περιβάλλει την χώρα μας, οι στίχοι του κομματιού μου ήρθαν πάλι στο μυαλό. Μου φάνηκε τόσο επίκαιρο που αποφάσισα να το δημοσιεύσω ετεροχρονισμένα, έτσι ακριβώς όπως είχε μέινει ξεχασμένο όλο αυτό το διάστημα, άγουρο και ακατέργαστο. Εν μέσω της κατάστασης που επικρατεί, ένιωσα  πως τόσο εγώ, όσο και  οι λίγοι άνθρωποι που με ακούνε και δίνουν βαρύτητα στον λόγο μου είμαστε έτοιμοι να το ακούσουμε ωριμότεροι. “

Η παραγωγή ανήκει στον Κριτή ενώ η εικαστική επιμέλεια στην Σοφία Αποστολοπούλου. Στίχοι και μουσική από τον ΡΦ. Καλή ακρόαση και καλή δύναμη σε όλους..

Leave a Reply

Your email address will not be published.