Ένας από τους διαχρονικούς artists της εγχώριας ραπ σκηνής, που περιμέναμε καιρό να δούμε και να ακούσουμε την άποψη του για όλα όσα συμβαίνουν ήταν αναμφισβήτητα ο Phyrosun. Πριν λίγες μέρες λοιπόν, ο αγαπητός ράπερ κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο album του,  με τίτλο «Η Κάθαρση» σε εξαιρετικές παραγωγές του Phaser Heartless!15 πολύ δυνατά κομμάτια και πάμε να τα δούμε σιγά σιγά. Το album χαρακτηρίζεται από τον «πολεμικό» του χαρακτήρα, ο Phyro εμφανίζεται αποφασισμένος, στοχευμένος και απόλυτος, κάτι που φαίνεται να εναρμονίζεται μαζί με τον Phaser στον ήχο.

Πιο αναλυτικά, βλέπουμε από την αρχή του δίσκου στο ομώνυμο κομμάτι Κάθαρση, να εξαπολύει πυρά τόσο προς στο νέο ρεύμα, όσο και στους πιο παλαιούς που κούρασαν με την μουσική τους και αποφασίζουν να αλλάξουν το στυλ με σκοπό να πουλήσουν. Πέρα από τα battle κομμάτια, βλέπουμε και έντονο τον κοινωνικό χαρακτήρα στο κομμάτι με τον Χplicit, το «Δώσε» καθώς και στα κομμάτια που έγιναν σε συνεργασία με τον Άσαρκο και τον Hatemost που παράλληλα μας προετοιμάζουν για νέο υλικό από ΡΤΜ. Στην συνέχεια βλέπουμε το «Λάβε το flow»  σε συνεργασία με τον Sonqo Pura, και εκείνος με την σειρά του, μας δίνει μία δόση για το τι μας περιμένει στον πολυαναμενόμενο solo δίσκο του, με τίτλο NewJack City σε παραγωγές του Jones. Στην συνέχεια βλέπουμε τον Phyro να συνεργάζεται με τον γνωστό Sportcaster Κώστα Σωτηρίου για το «Πάμε να το πάρουμε». Που δείχνει ποιοι πραγματικά κρατάνε το game ζωντανό, για όλους τους δήθεν players που λένε ότι ελέγχουν το game. Φυσικά από το άλμπουμ του Phyro δεν θα μπορούσε να λείπει η JuJu. Το κομμάτι λέγεται «Θ’ανεβείς ψηλά» και πρόκειται για ένα άκρως καλοκαιρινό και ταξιδιάρικο track! Λίγο πριν το τέλος βλέπουμε το track «Ο επόμενος» σε συνεργασία με τον Phaser και έναν από τους πιο underated mc’s τον Marco Bartolli. Στο 14ο κομμάτι με τίτλο «Μηχανή του χρόνου» ο phyro αφιερώνει όλο το κομμάτι στις ένδοξες μέρες του BCC και τον συγχωρεμένο Αντρέα Μαρνέζο (Λεκτικό Επεξεργαστή) που απεβίωσε τον Απρίλιο του 2011. Κλείνοντας, έχουμε το κομμάτι «Σημαδεμένο» σε συνεργασία με τον Άσαρκο, που κλείνει τον δίσκο λέγοντας: «Η μουσική εκεί που συμβαίνει, σημαδεμένη, ηχογραφημένη. Μένει για πάντα…».

 Γενικότερα, το άλμπουμ ήταν 100% Phyrosun, στα vibes που μας έχει συνηθίσει και η συνεργασία του με τον Phaser έφερε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και ακόμα ένα δίσκο στο βαρύ βιογραφικό και των δύο. Το εξώφυλλο του άλμπουμ επιμελήθηκαν ο Kyrk μαζί με τον Qbmix. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Mixdown Studio. Την μίξη και το mastering, ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο Λόγος Απειλή στο I AM HIP HOP Studio, που παρεμπιπτόντως αναμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες να σκάσει και εκείνος  τον δίσκο του σε συνεργασία με τον Phaser.

Την αγάπη μου Maaaadoooosss.

About The Author

Thodoris_M.

"Wake up, put on some gangsta rap, and seize the mfkn day" Lookin Mad Since 96.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.