Άλλος ένας καυτός μήνας με άπειρες κυκλοφορίες πραγματικά. Ελλάδα και εξωτερικό on fire σε αυτό το review! Για όσους λοιπόν δε τα τσεκάρανε λόγω χρόνου, αλλά και για αυτούς που μπορεί να τους ξέφυγε κάτι, τα μαζέψαμε όλα εδώ! Πάμε!

Ελλάδα

Αρχίζουμε με την Kate των ΜΑΦΙΑ σε παραγωγή του δικού μας Vagdatis, από τους FILTER EFFECT, με τον τίτλο ΧΙΟΝΑΤΗ.

KATE – XIONATH (MUSIC VIDEO)


 

 

Συνεχίζουμε με κομμάτι και κλιπ από τον Maverick των Loco Musik με τίτλο «Silver Select». Είναι η πρώτη του δουλειά που βγαίνει, παλιότερα τον είχαμε δει στα cypher βίντεο των Loco.

Maverick – Silver Select (FRESH VIDEO)


 

Απο Κέρκυρα μερία τώρα, έχουμε ένα ερωτικό κομμάτι/κατάθεση ψυχής σε track, το οποίο και παρατηρήσαμε μετά την ακρόαση του Ro Kappa TFS στα πλαίσια του Zero Pain Music, στο ολοκαίνουριο κλιπ του «Δεν Θέλω Να Φύγεις». Άκρως ερωτικό και real, σε συνδιασμό με τα skills του Ro Kappa, το αποτέλεσμα είναι τρομερό.

Ro Kappa TFS – Δεν Θέλω Να Φύγεις (FRESH VIDEO)

 

Πάμε τώρα στην πρώτη κυκλοφορία απο Above The Hood για τον Μάιο και στο δεύτερο κλιπ του Pepe Frantik γυρισμένο στη Νέα Υόρκη αυτή τη φορά με τίτλο«Dirty Harry». Στο κομμάτι μας μιλάει για τη φάση που είναι αυτή την περίοδο, μαζί με μερικά battle στοιχεία, πάντα με τον δικό του τρόπο και από τη δική του οπτική γωνία. Το track θα συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ «Όλα Καλά: Της ζωής μου το triiip». Όλοι ξέρουμε ότι πάντα αυτά τα παλικάρια όταν μας δίνουν κάτι είναι προϊόν σωστής δουλειάς!

PEPE FRANTIK – DIRTY HARRY (FRESH VIDEO)

 

Εδώ έχουμε ίσως και πιο συζητημένο release του Μαΐου, αφού πρόκειτε για το «Βασιλιάς του AutoTune» από τον Slogan. Οι fans και μη το περίμεναν πολύ καιρό, αφού ο ίδιος το είχε ανακοινώσει αρκετά παλιά. Ο πήχης όσο αφορά τα κλιπ είχε ανέβει αρκετά με το Underground Stars, και σε αυτό το κομμάτι δεν απογοητεύει ο Angel Saft με το επίπεδο στα ύψη. Hate it or love it είναι η φάση.

Slogan – Βασιλιάς του AutoTune (FRESH VIDEO)

 

Περνάμε στο δικό μας BRK ο οποίος μετά το comeback και το «Εικόνα Μονάχα» μας δίνει φρέσκο ντόπα υλικό με αναμφισβήτητα skills και flows πάνω σε beat του Smuggler και με τίτλο«Άσσος» . Κρατήστε ένα μάτι πάνω στον συγκεκριμένο MC καθώς ξέρουμε από μέσα ότι θα κυκλοφορήσει αρκετό υλικό ακόμα! Η μίξη έγινε από τον Smuggler στο Rough Note Studios. Enjoy!

BRK – Άσσος (FRESH AUDIO)

 

Εδώ έχουμε και το πρώτο άρθρο του μήνα από τον Βαγγέλη aka Kruel του team μας, ο οποίος μας δείχνει με αποδείξεις και προσωπικές του εμπειρίες πως το χιπ χοπ δεν είναι ρηχή μουσική. Διαβάστε το προσεχτικά!

Πριν βιαστείς να κρίνεις κάτι, μάθε πέντε πράγματα γι’ αυτό

 

Δεύτερο άρθρο στα καπάκια, αυτή τη φορά από τον Ντίνο του team μας. Ένα εμπειρικό γραπτό βασισμένο στο κομμάτι “Οπαδός” του Anser με τον Eversor, σχετικά με το οπαδιλίκι, προφανώς. Ξανά, διαβάστε το προσεχτικά, είναι καλή τροφή για σκέψη.

ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΡΑΠ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ…

 

Black Bandana είναι η φάση, o Mente Fuerte  κυκλοφόρησε το δεύτερο part στο “Walk the walk” πάνω στην μουσική παραγωγή του Gosei στο ίδιο ύφος με το πρώτο delivery. Πολύ καλό αποτέλεσμα με βαρύ beat και lyrics φωτιά!

Black Bandana-Walk the walk pt.2

 

Ολοκαίνουρια δουλειά από τα Γιάννενα και τους Taburo Bota με ένα ιδιαίτερο Storytelling  το οποίο εξυμνεί την ισότητα και τον σεβασμό προς το γυναικείο φύλο  σε παραγωγή από Αόρατη Σκιά (Ισχύς) το οποίο θα είναι μέρος του νέου τους Album με τίτλο “Σπίρτα σε Πυρομανή”.

ΤABURO BOTA – ΓΥΝΑΙΚΑΡΕΣ (Official Video)

 

Μετά το «Κατέβα Πιο Κάτω«, οι X-Bastard και Wef  από Loco Musik μας δίνουν όλο το EP με τίτλο «Ζούγκλα». Check it!

X-Bastard x Wef – Ζούγκλα EP

 

Έχουμε ξανά Loco Musik και αυτή τη φορά κυκλοφόρησε ο Long Play δίσκος του Maverick με 15 κομμάτια. Σαρκαστικός στίχος με δυνατές παραγωγές και ιδιότροπη ερμηνεία. Στις παραγωγές έχουν συμβάλει οι: Maverick, Loco Musik και Κριτής.

Maverick (Loco Musik) – Mainstream LP (FRESH LP)

 

Κλείνοντας το μήνα για Ελλάδα, ο LONG 3, ο Pepe Frantik και ο Spine χώνουν σε παραγωγή του Madking. «ΛΟΥΠΑ ΖΩΗ» ο τίτλος του track, σε μίξη και master του Smuggler. Εκπληκτικά visuals για μία ακόμη φορά από τον OXIZER. Καλή ακρόαση!

LONG3 x PEPE FRANTIK x SPINE – ΛΟΥΠΑ ΖΩΗ

 

Last but not least, έχουμε τον τεράστιο Mpelafon που μας ανοίγει την όρεξη με το cover του αλλά και τα skills του στο “Big Mpeli”. O καινούργιος του δίσκος αποτελείται από πολύ ωραίες παραγωγές και πιασιάρικα punchlines. Ένδεκα tracks σε παραγωγές του ίδιου αλλά και συμμετοχές από τους  YoungStarkBeatz , Digro, Inadze x Arp², Phyr και Skive, Smuggler ενώ από ραπς συμμετέχει ο Εφτάψυχος και  ο Smuggler.

Mpelafon – Big MPELY ( Album)

Leave a Reply

Your email address will not be published.