Μη σας μπερδεύει ο τίτλος. Μιλάω για την περίοδο 2009-2011. Για κάποιους “παππούς”, για κάποιους πιτσιρικάς και σίγουρα δεν αναφέρω τα καλύτερα κομμάτια αντικειμενικά. Θα παραθέσω τις προσωπικές μου επιλογές τόσο σε μεμονωμένα κομμάτια όσο και σε δίσκους, οι οποίες έχουν και παλιότερες κυκλοφορίες. Ελπίζω να θυμίσω το feeling και την καύλα μιας πιο ξέγνοιαστης ηλικίας σε κάποιους και άλλοι να ανακαλύψουν μερικά διαμαντάκια του παρελθόντος. Leeet’s gο!

ΜΚ – Άμεση Επέμβαση

Αυτή η κυκλοφορία του ΜΚ προσωπικά έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και για μια περίοδο έπαιζε στα ακουστικά μου non stop . Αλλά συγκεκριμένα το παρακάτω κομμάτι :

Γέλως – Μεταξύ ουρανού και γης

Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε το 2010 και είναι ανάμεσα στους αγαπημένους μου αλλά δε μπορώ παρά να ξεχωρίσω το κομμάτι με τον ομώνυμο τίτλο.

Ladose – Π.Ε.Ν.Τ.Ε

Ένας δίσκος από τα πιο εμβληματικά group της περιόδου αυτής, από τον οποίο έχω ξεχωρίσει το κομμάτι που ακολουθεί.

Ανάποδα Καπέλα – Δε μας ξες καλά

Δε νομίζω ότι χρειάζονται συστάσεις εδώ. ΜΚ και Λεξ και ένα κομμάτι που σίγουρα δε περίμενε κανένας….

ΒΗΤΑΠΕΙΣ – Για τους οπαδούς

Κάπου εδώ να πω ότι από τότε μέχρι σήμερα οι ΒΗΤΑΠΕΙΣ δεν έχουν απογοητεύσει ποτέ. Και ναι ξέρω έπρεπε να βάλω όλη τη δισκογραφία αλλά είπαμε γούστα είναι αυτά και είναι δικά μου. Deal with it.

ΣΤΙΧΟΙΜΑ – 4εις Δαίμονες

Ένας από τους πρώτους δίσκους ενός εκ των πιο καταξιωμένων group της ελληνικής σκηνής. Στο κομμάτι που ακολουθεί συμμετέχει ένας θρύλος του ελληνικού ραπ εν ονόματι Κώστας Κουρμένταλας ή αλλιώς Ρυθμοδαμαστής(FF.C).

FF.C – Σ’ άλλη διάσταση

Άκουγα, ακούω και θα ακούω FF.C για πολύ καιρό. Το θέμα είναι σχεδόν θρησκευτικό εδώ. Διαχρονικοί στίχοι που μιλάνε και μπορούν να αγγίξουν τον οποιονδήποτε και ένας ήχος που πολλοί από εμάς έχουμε συνδυάσει με την παιδική και εφηβική μας ηλικία. Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε το 1997, just saying.

Ραψωδός Φιλόλογος – Ακρωτηριασμένος Αχιλλέας

Αυτός ο δίσκος αποτέλεσε προσωπική όαση στην τρίτη λυκείου. Κυκλοφόρησε ενάμιση μήνα πριν δώσω πανελλαδικές και για αυτό το διάστημα ξυπνούσα και κοιμόμουν με αυτόν. Groupie much?

Δείτε επίσης:

ΡΑΠΣ ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ (REVIEW)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΒΗΤΑ ΠΕΙΣ “ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ” ΚΑΙ ΤΟ “ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ”

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΛΕΦΤΗ ΣΤΟ SESSION ΤΟΥ DOF TWOGEE

Leave a Reply

Your email address will not be published.