Το είπε και το έκανε. Καλοκαίρι του 2019. Ο Illeoo ήταν τυπικότατος απέναντι στο κοινό και όπως του υποσχέθηκε, κυκλοφόρησε το πρώτο του album, εν ονόματι Illeoominati, με τη στήριξη της Cobalt Music. Η δημοσίευσή του έγινε πρώτα στο Spotify και χθες ολοκληρώθηκε και στο YouTube με το upload του Rapper, ένα bonus track σε συνεργασία με Sapranov.

Θα ξεκινήσω με το όνομα του album. Θεωρώ πως δεν γινόταν να βρει πιο  έξυπνο λογοπαίγνιο. Ο Illeoo μας προϊδέασε για την αυτοκυριαρχία που αποπνέουν όλα τα τραγούδια, πάντα όμως με τη δικιά του σφραγίδα.Το hype είχε αρχίσει από τον Γενάρη, με την κυκλοφορία του KONTRA στο Spotify. Μαζί με το LOUMIDIS λοιπόν, γυρίστηκαν σε clip και κατέκλυσαν το ελληνικό YouTube. Ακολούθησε το MONO σε συνεργασία με τον Mad Clip. Ο αρχικός τίτλος του τραγουδιού ήταν άλλος, όμως «έφαγε》ban για τους κάτω των 18  ετών χρήστες. Ο Illeoo δε πτοήθηκε, άλλαξε τον τίτλο και το τραγούδι μπήκε ξανά στις τάσεις, όπως του άξιζε εξάλλου. Άλλες συνεργασίες που είδαμε στο album είναι ο Mente Fuerte, o FY, o Slogan και ο Hawk

Το CEO, μαζί με το Offbeat Tour, είναι η απόδειξη ότι ο Illeoo με τον Slogan έχουν χημεία. Ξεχωρίζει βέβαια και το Lobby. Τα verses του Hawk και του Illeoo είναι βιωματικά και ολοκληρώνουν αρμονικά το album. Η συνεργασία σε αυτό το beat, ήταν αρχικά να γίνει με τον Sin Boy. Παρόλο που τα teases ήταν αρκετά καλά, μια συνεργασία God Squad με Above The Hood δε μας αφήνει ποτέ ανικανοποίητους.Οι περισσότερες παραγωγές ήταν του NIGHTGRIND, ενός παραγωγού που μας κάνει περήφανους στην παγκόσμια ραπ σκηνή. Η ποικιλία τους ήταν τεράστια, αν έχεις όμως μουσικό αυτί μπορείς να βρεις κοινό άξονα και αισθητική. Έχουμε και παραγωγές των BENZ και Sammy Velasquez, και άλλων πολλών. Τα γραφικά τα έχει αναλάβει ο Drink Da Milk και δίνουν ταυτότητα σε κάθε track.

All in all, το Illeoominati ήταν μια αξιόλογη και αποδοτική προσπάθεια διάφορων καλλιτεχνών του χώρου με καλά bangers, και όχι μόνο. Αν είσαι fan της newschool era, τότε σίγουρα θα το λατρέψεις. Αν πάλι προτιμάς την oldschool, δώσε του μια ευκαιρία, γιατί αν και πρώτο album, ο Illeoo απέδειξε ότι ήρθε για να μείνει στη σκηνή για πολύ καιρό ακόμα. Το μόνο που περιμένουμε πλέον είναι να ακούσουμε τα τραγούδια live.

Άκου το ILLEOOMINATI εδώ

Διαβάστε επίσης:

O SNOOP DOGG ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΟΥΣ 5 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ RAPPERS

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΩΡΑ 20 ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ A$AP ROCKY

O ICE CUBE ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΟΥΣ 5 ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.