Φτάσαμε λοιπόν σε αυτό το σημείο. Το 3ο μέρος του Class of Classics. Όπως είχαμε και στα εγκαίνια της στήλης, θα καταπιανόμαστε με ένα δίσκο-ντοκιμαντέρ/σειρά-βιβλίο. Και να λοιπόν που γράφουμε για βιβλία στο United Elements. Ποιος θα το περίμενε; Το βιβλίο μας για σήμερα είναι, ποιο άλλο; Από το “The Tao Of Wu” γραμμένο από τον RZA. Κάπως έτσι θα τσουλάει αυτή η στήλη και όπως καταλάβατε οι Wu είχαν την τιμητική του σε αυτή την στήλη. Για πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά το βιβλίο που μιλάει για ραπ, αυτοβελτίωση, μουσική βιομηχανία, μακροπρόθεσμα πλάνα, όραμα, θρησκείες, πολεμικές τέχνες, αρχαία φιλοσοφία και αρκετό classic rap.

“The Tao of Wu” επιμελημένο από τον ίδιο τον RZA είναι ένα από τα πιο εμβληματικά  βιβλία που αφορούν το hip-hop και την ιστορία του.

Προσφέρει μια μοναδική προσέγγιση στο μυαλό και τη φιλοσοφία ενός από τα πιο θρυλικά γκρουπ του hip-hop, του Wu-Tang Clan. 

Επηρεασμένος  από τις εμπειρίες του ως ράπερ, παραγωγός , και δάσκαλος πολεμικών τεχνών, ο RZA εξερευνά τις πνευματικές και φιλοσοφικές ρίζες της μουσικής και του ήθους των Wu-Tang, παρέχοντας έναν βαθύ και εμπνευσμένο οδηγό για να ζήσετε μια ουσιαστική και αυθεντική ζωή.

Μέσα στο βιβλίο βρίσκεται η αρχή της φιλοσοφίας wu tang , η οποία βασίζεται στις διδασκαλίες του αρχαίου κινεζικού Ταοϊσμού και στις πολεμικές τέχνες του Σαολίν. 

Ο RZA υποστηρίζει ότι η μουσική και το μήνυμα των Wu-Tang έχουν τις ρίζες τους, στις αρχές της ισορροπίας, της αρμονίας και της αυτοκυριαρχίας. 

Το βιβλίο είναι δομημένο γύρω από τα «Εννέα Στοιχεία» της φιλοσοφίας του Γου-Τανγκ, τα οποία περιλαμβάνουν έννοιες όπως η σοφία, η γνώση, η κατανόηση, καθώς και πιο εσωτερικές ιδέες/ προβληματισμοί όπως τα μαθηματικά, η φιλοσοφία, η συνεχής αναζήτηση και η αξίας της δομής της σκέψης και της δημιουργικότητας.

Ο RZA χρησιμοποιεί κάθε στοιχείο ως σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσει διαφορετικές πτυχές της φιλοσοφίας του Wu-Tang, αναλύοντας προσωπικές του ιστορίες, καθώς και για τις ιδέες και τη δημιουργική διαδικασία επάνω στην μουσική κυριαρχία των Wu tang.

Μία από τις πιο συναρπαστικές πτυχές του “The Tao of Wu” είναι η ικανότητα του RZA να συνδυάζει διαφορετικές φιλοσοφίες και πηγές έμπνευσης, αντλώντας ερεθίσματα από την κινεζική φιλοσοφία καθώς και μέσω αρκετών θρησκειών / δογμάτων, συνδυάζοντας τα με δικές του εμπειρίες μεγαλώνοντας στις εργατικές του Staten Island.

Δημιουργεί συσχετισμούς ανάμεσα στα παράδοξα στοιχεία της καθημερινότητας που ζούσε εγκληματικότητα, θρησκεία, φιλοσοφία, μουσική, οικογένεια, πολεμικές τέχνες, ταινίες Kung Fu και κόμιξ . Όλα αυτά σε ένα συνεκτικό και εμπνευσμένο όραμα για το τι σημαίνει να ζεις μια ουσιαστική και γεμάτη ζωή.

Σε όλο το βιβλίο, το RZA παρέχει επίσης πληροφορίες για τη δημιουργική διαδικασία πίσω από τη μουσική του Wu-Tang, προσφέροντας μια ματιά στα παρασκήνια των ηχογραφήσεων και των συνεργασιών του γκρουπ. 

Αναλύει με παραστατικό τρόπο τις προκλήσεις, τους θριάμβους, τις δυσκολίες και τα προβλήματα του γκρουπ που άλλαξε την ιστορία της μουσικής, διατηρώντας μιας ισχυρή αίσθηση αδελφοσύνης και κοινοκτημοσύνης.

Σε πολλά σημεία, ο RZA σοκάρει με την προσέγγιση της ζωής, με αναφορές από τον Αριστοτέλη, τον Ιησού και φιλοσοφίες ζωής επηρεασμένος από φανταστικούς ήρωες όπως ο Peter Parker, o wolverine και αρκετοί ακόμα ήρωες από κόμικς και ταινίες του Hollywood.

Κλείνοντας το “The Tao of Wu” είναι ένα εξαίρετο βιβλίο που προσφέρει μια μοναδική οπτική της ζωής, της πνευματικότητας και της προσωπικής ανάπτυξης. 

Η πνευματική προσέγγιση του RZA δίνει κάτι παραπάνω από ένα βιβλίο και μια στοχαστική και βαθιά εξερεύνηση του μυαλού του.

Ανεξάρτητα από το αν είσαι φαν των Wu tang, είναι ένα βιβλίο που θα κάνει καλό σε όποιον το διαβάζει. 

Η ευφυΐα, ο λόγος, οι εικόνες, οι ιδέες, οι αντιλήψεις, το όραμα, το σχέδιο κυριαρχίας, το πλάνο προγραμματισμού των κυκλοφοριών, δίνει μια διαφορετική έννοια στην αυτοβελτίωση και στην ζωή με σκοπό. 

Για όποιον είναι λάτρης του hip-hop είναι ένα βιβλίο ορόσημο που οπωσδήποτε πρέπει να έχει στην κατοχή του. 

About The Author

Thodoris_M.

"Wake up, put on some gangsta rap, and seize the mfkn day" Lookin Mad Since 96.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.