Συνεχίζουμε την εβδομάδα μας με το αφιέρωμα στους Wu. Σε αυτό το Class of classic θα διερευνήσουμε την σειρά του Hulu/Disney+ Wu-Tang Clan: An American Saga.

Το “Wu-Tang Clan: An American Saga” είναι μια σειρά του Hulu/Disney+ που ακολουθεί την άνοδο ενός από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα hip-hop όλων των εποχών. 

Η σειρά απεικονίζει το ταξίδι των Wu-Tang από το ξεκίνημά στις εργατικές του Staten Island και στο σκονισμένο υπόγειο του RZA μέχρι να γίνουν ένα μουσικό φαινόμενο που έχει εμπνεύσει γενιές ακροατών και καλλιτεχνών.

Αδιαμφισβήτητα έχει δωθεί τεράστια προσοχή στη λεπτομερή και ωμή απεικόνιση της ιστορίας των Wu-Tang. 

Η σειρά, καταγράφει τα struggles με τη φτώχεια, τον ρατσισμό, τη βία, τα ναρκωτικά καθώς και την αφοσίωση τους στην μουσική και στο όνειρο για να πετύχουν. 

Και όλα αυτά με μια τρομερή αισθητική και απίστευτο μεράκι. 

Φυσικά από μια τέτοια σειρά δεν θα έλειπαν και οι κορυφαίες ερμηνείες στους απαιτητικούς ρόλους των Wu.

Το καστ αποτελείται από ταλαντούχους ηθοποιούς που ζωντανεύουν τους ενσαρκώνουν τους χαρακτήρες με ρεαλισμό και αυθεντικότητα. 

Παραδείγματα όπως ο Dave east και ο Joey badass σε προδιαθέτουν για την αισθητική και την ποιότητα της σειράς, από τα πρώτα μόλις επεισόδια.

Οι ηθοποιοί που υποδύονται τους χαρακτήρες είναι:

Ashton Sanders – Bobby Diggs/RZA

Shameik Moore – Sha Rader/Ghostface Killah

Dave East – Dennis Coles/Method Man

Siddiq Saunderson- Shotgun/Ghostface Killah

Marcus Callender – Power Grant

Julian Elijah Martinez – Divine

Zolee Griggs – Shurrie

Erika Alexander – Linda Diggs

TJ Atoms – Ason Unique/Ol’ Dirty Bastard

Johnell Xavier Young – Gary Grice/GZA

Joey Bada$$ – Inspectah Deck

Caleb Castille – Darryl Hill/Cappadonna

Uyoata Udi – Young Dirty Bastard

Κάποιες σκηνές της σειράς είναι iconic, δεδομένου ότι αντικατοπτρίζουν την πραγματική ιστορία. Σε κάποιες φάσεις πιάνεις τον εαυτό σου να ψυθιριζει τους στίχους και να κουνάς το κεφάλι υπο τους ήχους των πιο classic κομματιών στην ιστορία.

Παράλληλα με την εξέλιξη της «ιστορίας» σιγά σιγά ξεδιπλώνεται το νήμα πίσω από την τεράστια επιτυχία του συγκροτήματος καθώς και του impact που είχε στην σύγχρονη κουλτούρα και φιλοσοφία.

Αυτό που μας διδάσκει η ιστορία, είναι πως ολοι έπαιζαν τον ρόλο τους. Όλοι εξυπηρετούσαν έναν ανώτερο σκοπό.

Σε κάθε επεισόδιο βλέπουμε όλο και περισσότερο να ξεδιπλώνεται το σχέδιο του RZA για τους WU. Από τα συμβόλαια, τις κυκλοφορίες, τις συνεργασίες κλπ. 

Ναι, η σειρά σε κάποια σημεία κάνει κοιλιές και αναλώνεται στα προσωπικά του κάθε καλλιτέχνη, όμως, μας δίνει μια πιο ουδέτερη προσέγγιση στην πτυχή του κάθε χαρακτήρα.

Αγαπημένη σκηνή by far είναι στο Saturdays Nite η εκτέλεση του Protect ya neck καθώς και του Method Man.

Κλείνοντας το “Wu-Tang Clan: An American Saga” πρέπει να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για την ιστορία της μουσικής και ιδιαίτερα του hiphop.

Η σειρά όπως και ο δίσκος και το βιβλιο (που θα μιλήσουμε στο Class of classics Vol:III) είναι μια απόδειξη της δύναμης της τέχνης, της δύναμη της ομάδας, της πίστης, του πείσματος, το κόστος της εκπλήρωσης του ονείρου, την διαχείριση των αποτυχιών καθώς και τον εύθραυστο δρόμο προς την κορυφή. Σε λίγες μερες στο Vol:III θα μιλήσουμε για το The Tao of Wu το βιβλιο του RZA.

Τα λέμε σε λίγες μέρες στο Vol:III.

Διαβάστε εδώ το Vol:I

About The Author

Thodoris_M.

"Wake up, put on some gangsta rap, and seize the mfkn day" Lookin Mad Since 96.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.