5.Bass

“You better fucking recognize that shit A$AP.” Έτσι ξεκινάει ένα από τα πιο σκληρά κομμάτια στη καριέρα του A$AP Rocky. Το beat ταιριάζει με τον απειλητικό τόνο του κομματιού. H παραγωγή είναι πολύ αργό boom bap και pitched down φωνητικά, ένας ήχος που ο Rocky τον χρησιμοποίησε συνεχώς στο μέλλον και όντως πλέον we fuckin recognize that shit A$AP!

4. Wassup

3.Purple Swag 

Είναι σύντομο, διασκεδαστικό και στη μέση του τραγουδιού υπάρχει αυτή η αλλαγή στο beat με τον A$AP Rocky να δίνει ένα pitched-down δείγμα από το “Peso”. Στη περιγραφή του τραγουδιού, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2011, ο Rocky έγραψε: “IM FROM HARLEM BUT I HAD TO PAY HOMAGE TO ALL THE HOUSTON LEGENDS.” Είναι από το Harlem, αγαπάει το Houston, και οι δύο ήχοι δέσαν τόσο καλά που μετέτρεψαν ένα κομμάτι που ίσως να περνούσε αδιάφορο, σε ένα θρυλικό flex!

2.Goldie

Αφού ανακοινώθηκε το πρώτο άλμπουμ του Rocky, Long.Live.A$AP στα μέσα του 2012 οι fans ήταν δικαιολογημένα νευρικοί. Θα είχε το πρώτο του άλμπουμ τα διασκεδαστικά, πολυεπηρεασμένα beats του mixtape; Θα καθάριζε τόσο πολύ τον ήχο για radio plays που θα έχανε την μοναδική του ταυτότητα του; Θα ήταν ο A$AP Rocky ξανά ο Pretty Moth@fuck@ που όλοι αγάπησαν;
Οι δύο αναβολές στην ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ δεν βοηθούσαν και πολύ τις προσδοκίες. Αλλά τότε βγήκε το Goldie! Το πρώτο single του δίσκου σε παραγωγή του Hit-Boy, που έδειξε ξανά πόσο σπουδαίος είναι ο A$AP Rocky και πόσο πρέπει να βρίσκεται στο προσκήνιο.
Το beat φυσικά είναι πολύ πιο καθαρό από αυτά που είχαμε συνηθίσει, και το βίντεο έχει πολύ καλύτερη ποιότητα από όλα τα προηγούμενα youtube-hits του, αλλά η προσωπικότητα και η γοητεία του Rocky λάμπουν περισσότερο από ποτέ. Τα pitched-down φωνητικά είναι ακόμα στο hook, ο Rocky ακόμα ραπάρει με το μοναδικό Houston-Harlem στυλ του, μιλώντας για γυναίκες και ρούχα, και το βίντεο κρατάει την αισθητική που ξέραμε. Το βίντεο ήταν στην ουσία μια διαβεβαίωση και μία προειδοποίηση.
Ο Rocky είναι ακόμα ο Rocky, αλλά τώρα έχει και τα χρήματα και την κατάλληλη πλατφόρμα να βγάλει knock out οποιονδήποτε ανταγωνιστή του.

FOLLOW UNITED ELEMENTS ON INSTAGRAM
https://www.instagram.com/unitedelementsgr/

1.Peso

To “Peso” είναι το κομμάτι που όλοι μάθαμε τον Pretty Motherfucker. Ο ίδιος αναγνωρίζει με αυτό το όνομα τον εαυτό του μόλις στο 0:08 του κομματιού, και θα γίνει ένα παρατσούκλι που του έχει μείνει μέχρι σήμερα. Μετά από την αναγνώριση που κέρδισε με τα πρώτα του singles όπως το “Purple Swag” και “Out of this World” καθώς και το πολυσυζητημένο συμβόλαιο των τριών εκατομμυρίων με την Sony/RCA ο Rocky μας προϊδεάζει για το mixtape του με αυτό το δείγμα τεράστιας μεγαλοφυΐας. To Peso είναι ενδεικτικό κομμάτι για τα όσα μπορεί να εμπνεύσει ο Rocky το κοινό που θα τον ακούσει, συνδυάζοντας την επηρεασμένη από το Houston παραγωγή του Ty Beats, με την Harlem αισθητική του Rocky. O Pretty Motherfucker αγγίζει θέματα που θα χαρακτηρίσουν την εικόνα του για την επόμενη δεκαετία, δείχνει το γούστο του σε ακριβά street brands και προωθεί όσο δεν πάει το όλο swag του A$AP Mob.
Παρόλο το swag, το lifestyle, τα ακριβά ρούχα και τον απίστευτα cool A$AP Rocky που γνωρίσαμε στα πρώτα βήματα της καριέρας του, η μουσική του πάντα πρόδιδε μία εξυπνάδα που τον έκανε να ξεχωρίζει από όλους αυτούς τους clout rappers. O Rocky καθιερώθηκε από τη πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή. Η γνώση που είχε για το hip hop, τον ρυθμό του και την ιστορία της ραπ, άφησε να εννοηθεί η πορεία που έχει έως σήμερα ως ένας από τους καλύτερους. Το “Peso” βγάζει όλες αυτές τις τάσεις και αντιφάσεις σε κοινή θέα. Με το που εμφανίστηκε, ο Pretty Motherfucker θέλει να σιγουρευτεί πως όλοι ξέρουν, ότι ήρθε για να μείνει.

1 2 3 4

About The Author

dollabill

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.