Φίλε ακροατή του ραπ. Έχεις βαρεθεί να ακούς μαλακίες; Έχεις σιχαθεί ότι καινούριο κυκλοφορεί και λιώνεις με παλιά κομμάτια; Και γω το ίδιο, τσέκαρε όμως τον Ανάρχων στα ραπς και τον Madking στα beats με την ολοκαίνουρια δουλειά τους “Έτσι ακονίζω τους κυνόδοντες”. Κυκλοφόρησε μόλις (10 Νοέμβρη 2k15) και αποτελεί όαση στα αυτιά μας καθώς από τις μπάρες ως τις παραγωγές μιλάμε για μια απίστευτα προσεγμένη συνεργασία. Ακούω ραπ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, όπως φαντάζομαι και οι πιο πολλοί από εσάς, το οποίο συνεπάγεται στο να καταλαβαίνω τι να κρατήσω και τι να μη κρατήσω στην playlist μου. Το “Έτσι ακονίζω τους κυνόδοντες” είναι ήδη στην playlist. Αρκετά όμως με τον πρόλογο, θέσαμε στα παιδιά κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τους ίδιους αλλά και τις δουλειές τους, ώστε να τους γνωρίστε και εσείς και εμείς λίγο καλύτερα. Τους ευχαριστούμε για το χρόνο που διέθεσαν, παραθέτω όσα μας είπαν παρακάτω αλλά και τα εξώφυλλα του album. Καλή ακρόαση.

 

Για αρχή, πείτε μας λίγα πράγματα για τους εαυτούς σας.

THE MADKING: Με λένε Κώστα, είμαι από Βόλο, 25 χρονών.


10438579_870052656362133_4069234519069796489_n

ΑΝΑΡΧΩΝ: Χαίρετε. Λέγομαι Γιάννης, γέννημα θρέμμα και κάτοικος Βόλου και ξεκίνησα να ασχολούμαι ενεργά με το άθλημα κάπου στις αρχές του ’00. Σαν ακροατής από ακόμα παλαιότερα, αλλά ας μην πάμε τόσο πίσω.
Κάνω ραπ, γράφω beats, και ασχολουμαι με την μουσική παραγωγή και την ηχοληψία.

306241_159418214214926_779977780_n

Πέρα από το ραπ με τι ασχολείστε;

THE MADKING: Με το ραπ, δεν ασχολούμαι με κάτι άλλο.

ΑΝΑΡΧΩΝ: Κοίτα είναι λίγο άρρωστη η κατάσταση.
Όταν δεν γράφω στίχους, γράφω beats.
Όταν δεν γράφω beats, γράφω στίχους. Ψάχνω ήχους, κάνω digging, μιξάρω κάποιο project. Δουλεύω σαν ηχολήπτης σε studio ηχογραφήσεων, οπότε κυριολεκτικά από το πρωί μέχρι το βράδυ ασχολούμαι με τη μουσική σε κάθε της έκφανση και μορφή, είτε αυτό είναι σύνθεση και ηχογράφηση, είτε τελική βελτιστοποίηση.
Μια γλυκιά παράνοια γενικά, νότες και ηχοκύματα.

Από που λοιπόν εμπνευσθήκατε τα “καλλιτεχνικά” σας ονόματα;

THE MADKING: Ξεκάθαρα bite είναι το όνομα.

ΑΝΑΡΧΩΝ: Ειλικρινά δεν θυμάμαι καν πότε και πως μου έσκασε το Ανάρχων.
Άνευ Αρχών. Μπορείς να το ερμηνεύσεις όπως θέλεις.
The Don. Κι αυτό το ίδιο.

Και πώς προέκυψε η συνεργασία;

THE MADKING: Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που εδώ και καιρό συνεργαζόμαστε/δρούμε μαζί. Εγώ ,ο Ανάρχων, οι Κλίμακα μηδέν, ο Snub.
Ε, επακόλουθο νομίζω ήτανε μία συνεργασία με τον Γιάννη.

ΑΝΑΡΧΩΝ: Με κάλυψε ο Κωστής.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες και επιρροές σας;

THE MADKING: Alchemist, Dr. Dre, Dj Premier, Araab Muzik, Marco Polo.

ΑΝΑΡΧΩΝ: Cypress Hill, Eminem, Big Pun, Rakim, Nas, Rugged Man, Wu, Busta, Redman και 100000 ακομα. Άν αρχίσω να σου λέω και από άλλα είδη μουσικής, την χάσαμε τη μπάλα. Γενικά ακούω οτιδήποτε, αρκεί να με κουνάει και να έχει να μου προσφέρει κάτι στην εκάστοτε φάση που βρίσκομαι.

Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε πιο επαγγελματικά με το ραπ και το beatmaking αντίστοιχα;

THE MADKING: Ασχολούμαι με την μουσική από όταν με θυμάμαι. Γενικά ασχολούμουν μέχρι την εφηβική μου ηλικία κυρίως με όργανα – κιθάρα, μπάσο, πιάνο. Με τράβηξε το να παράγω ένα κομμάτι, μία παραγωγή εξολοκλήρου εγώ χωρίς να χρειάζεται να βρεθώ με κάποια άτομα για να βγεί κάποιο αποτέλεσμα. Εκείνη την περίοδο κατάλαβα και την έννοια του sampling και κόλλησα.

ΑΝΑΡΧΩΝ: Το επαγγελματικό στην όλη υπόθεση έχει να κάνει με το πόσο σοβαρά το βλέπεις και το πόσο προσηλωμένος είσαι σε αυτό που κάνεις. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια φάση στη ζωη μου που να μην ασχολούμαι με αυτό. Παίζει full όρεξη για lives σε οποιαδήποτε γωνιά της χώρας, για freestyles με ή άνευ μικροφώνων, jamαρίσματα με ξίδι και καλή παρέα, συνεργασίες και πολλά πλάνα για επερχόμενα projects. Δίνω την ψυχή μου σ΄αυτό. Κι αυτή, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι η πιο αγνή μορφή επαγγελματισμού.

Τι καινούριο έχετε να πείτε και να δείξετε στον κόσμο και γιατί για να σας ακούσει ο ακροατής χιπ χοπ;

THE MADKING: Να ακούσει γιατί είναι όντως ποιοτικό το project και είναι καιρός να σταματήσει να ακούει όλο μαλακίες ο Έλληνας ακροατής.

ΑΝΑΡΧΩΝ: Αργά beats, βαριά πατήματα. Βαριά beats, αργά πατήματα. Αστική αισθητική. Ροή. Λυρισμός. Ερμηνεία. Τεχνική. Τα κομμάτια, όπως και κάθε κομμάτι που βγάζω, είναι δουλεμένα από κάθε άποψη και σε θέμα παραγωγής και σε θέμα ραπ. Το είπα και πριν, είμαι άρρωστος με αυτό. Δεν μου αρέσει να βγάζω αρπακολλίστικες δουλειές και για αυτόν το λόγο έχω άπειρο υλικό πίσω. Ό,τι βγαίνει θέλω αρχικά να με ικανοποιεί απόλυτα σαν αποτέλεσμα, γιατί πρώτα γράφω για μένα και μετά για όλους τους άλλους. Θέλω σε 10 χρόνια από τώρα να ακούω αυτά τα tracks και να γουστάρω όσο τα γούσταρα τη στιγμή που τα έγραφα. Απλά βάλε να ακούσεις και θα καταλάβεις.

Τι άλλες δουλειές έχετε κάνει, και που μπορεί ο κόσμος να τις βρει;

THE MADKINGTHE MADKING: FACEBOOK PAGE
OFFICIAL SOUNDCLOUD

ΑΝΑΡΧΩΝ: Πέρα από κομμάτια που ανα καιρούς έχουν κυκλοφορήσει σε διάφορες συλλογές καθώς και συνεργασίες σε προσωπικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών, εχω κυκλοφορήσει το Vice Verses, ένα solo album που αποτελείται από 11 κομμάτια πολυποίκιλου ύφους, σε εξ ολοκλήρου δική μου επιμέλεια και παραγωγή.

FACEBOOK PAGE
OFFICIAL YOUTUBE CHANNEL
OFFICIAL BANDCAMP
Vice Verses DOWNLOAD LINK
OFFICIAL SOUNDCLOUD

Ερώτηση για Madking. Τι hardware και software χρησιμοποιείς για να φτιάχνεις τα beats σου?

THE MADKING: Αυτήν την περίοδο, τον τελευταίο χρόνο δηλαδή, γράφω με το maschine. Γενικά έχω γράψει με fl, με mpc και με reason.

Ερώτηση για Ανάρχων. Πώς θα χαρακτήριζες τον τρόπο με τον οποίο ”χώνεις” με μία λέξη και γιατί;

ΑΝΑΡΧΩΝ: Με μια λέξη; Καθηλωτικό.
Γιατί; Γιατί όταν το φτύνω το γαμίδι, είτε σου πω ένα story, είτε κατεβάσω 10 καντήλια, αυτό που θα σου πω το πιστεύω και το νιώθω τόσο πολύ που σου δημιουργώ εικόνες, σου φέρνω αναμνήσεις, σε κάνω να σκεφτείς πέντε πράγματα, δημιουργώ συναισθήματα.
Άν σε κάνω να αισθανθείς οτιδήποτε, ακόμα και απέχθεια για αυτό που ακούς, τότε το κέρδισα το παιχνίδι. Τότε ξέρω οτι κάτι κάνω καλά.

Πείτε μας μερικές απο τις σκέψεις σας περί “swag” και καινούριο ήχο.

THE MADKING: Δεν έχω πρόβλημα με τον καινούργιο ήχο κανένα, γράφω κιόλας πιο newschool πράγματα.

ΑΝΑΡΧΩΝ: Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι το swag δεν είναι μουσικό είδος. Μπορείς να το πεις στάση, attitude, ή όπως αλλιώς θες, άλλα δεν είναι μουσική. Ίσως επειδή συνέπεσε χρονικά με την έλευση του ‘’νέου ήχου’’ στην Ελλάδα, έχει γίνει κι αυτή η παρερμηνεία και αυτόματα όποιος χώνει έτσι θεωρείται swagger.
Από κει και πέρα, γαμώ. Ο καθένας έχει τις επιρροές του και κάνει τις επιλογές του, εντός και εκτός του μουσικού χώρου.
Εφόσον εσένα σε γεμίζει και σε εκφράζει να γράφεις έτσι, κάντο.
Αλλά μην το κάνεις επειδή απλά είναι hot τη συγκεκριμένη στιγμή, διότι τα trends αλλάζουν εν μία νυκτί. Αν το κάνεις μόνο και μόνο για να ακολουθείς το ρεύμα, ενώ 1 μήνα πριν δεν είχες ιδέα τι είναι το 808, ε τότε sorry, είσαι λάθος εξ αρχής.
Το μόνο που με χαλάει είναι η παραπληροφόρηση και μια συγκεκριμένη αντίληψη που αποκτούν κάποιοι για την κουλτούρα. Δεν είναι κακό να ακούσεις και να μάθεις κάποια πράγματα για το πως ξεκίνησε το hiphop και τα στάδια που πέρασε. Μην κράζεις τις βάσεις πάνω στις οποίες χτίζεις το δικό σου στυλ. Σεβάσου. Θεμέλια είναι. Γιατί ως γνωστόν, άμα δεν τιμάς το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει, γατάκι.

Ποιες είναι οι βλέψεις σας για το μέλλον;

THE MADKING: Στόχος είναι να βγούνε τα projects που έχουμε δουλέψει.

ΑΝΑΡΧΩΝ: Η επόμενη κίνηση είναι το release του δεύτερου προσωπικού μου δίσκου, ο οποίος πλέον βρίσκεται στα τελικά στάδια μίξης και (χωρίς να θέλω να δώσω κάποιο οριστικό deadline) υπολογίζω να βγαίνει αρχές του ’16.
Ο δίσκος θα λέγεται The Devil In The D-Tales και είναι κι αυτός, όπως το πρώτο μου album, βασισμένος σε δικές μου παραγωγές, αλλά κινείται σε διαφορετικό ύφος από τους Κυνόδοντες, σε λίγο πιο προσωπικό μοτίβο, χωρίς βέβαια να λείπει το battle στοιχείο και τα feats.
Επίσης, υπάρχει ένα project σε εξέλιξη, με beats συμπαραγωγή Ανάρχων και The Madking, για τον οποίον δεν θα δώσω περαιτέρω πληροφορίες. Απλά κρατήστε το στο πίσω μέρος του εγκεφάλου σας, γιατί θα σκάσει πολύ δυνατή δουλειά!
Προς το παρόν, απολαύστε το Έτσι Ακονίζω Τους Κυνόδοντες και τα λέμε στην επόμενη κυκλοφορία. The best is yet to come. Α.-

Εξώφυλλα

Etsi-Akonizw-Tous-Kynodontes-FRONT

Κλικ για μεγέθυνση

Etsi-Akonizw-Tous-Kynodontes-BACK

Κλικ για μεγέθυνση

No Responses

 1. λοστ

  νταξ τρομερη δουλεια απο αναρχων
  για μενα ηταν αναμενομενο,το περιμενα σε φαση γιατι αν ακουσεις τα κομματια
  που εχουν βγει ηταν λογικο το P να ειναι τουμπανο απο παραγωγες ραπ φυσικα και επεξεργασια
  οπως και στο λαιβ ακτ τους τα παιδια ειναι αλλου ετυχε να τουσ δω περυσι και φ ετοσ σε φεστ και ειναι
  πολυ δυνατοι!
  θα ελεγα το μελλον στην σκηνη!

  Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.