Μπορείτε να προμηθευτείτε ακόμα εισιτήριο για το THHF 2016 από το www.thhf.gr

ΑΡΧΙΚΑ ΈΧΟΥΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ. ΠΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΖΟΛΤΑΝ?

Στο ξεκίνημα ήμασταν 10 άτομα…  Με την πάροδο των χρόνων  κάποια άτομα αποχωρούσαν, για δικούς του λόγους ο καθένας . Τα τελευταία 6 χρόνια είμαστε ουσιαστικά 2 άτομα.

ΤΙ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΠΛΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΣΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ?

Ήταν μια δικαιολογία για να μη πατάμε στη σχολή. (γέλια-κυρίως γιατί κάτι μας θυμίζει)…Πραγματικά όταν το ξεκινήσαμε αυτό ήμασταν μία παρέα φοιτητών από διαφορετικές πόλεις ο καθένας . Το hip hop ήταν κοινό όλων μας… Είπαμε γιατί όχι? Επίσης τα events τότε είχαν το χαρακτήρα καθαρά συναυλίας, και θέλαμε κάτι πιο πολυδιάστατο από αυτό. Έτσι επιδιώξαμε το πρώτο thhf στο Μύλο, το 2003. Εκτός από τους mc’s δίνουμε χώρο σε dj’s  graffitάδες  beatboxers, ομιλίες σχετικά με το hip hop κ.α. Το 2003 μάζεψε πολύ κόσμο. Πολύ όμως, δε το περιμέναμε, και έκτοτε ξέραμε !

zoltan3

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΤΕ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ «ΦΤΙΑΞΕΤΕ» NAME?

Όπως  φάνηκε στην πορεία το πιο δύσκολο που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν η άγνοια κινδύνου. Είχαμε θράσος , αλλά αν το καλοσκεφτείς στην ουσία ήμασταν πιτσιρίκια. Ευτυχώς σταθήκαμε τυχεροί  με το μέρος ! Από το πρώτο fest ακόμη στο Μύλο , συναναστραφήκαμε με πολύ εντάξει άτομα. Προέκυψε καλή συνεργασία.

ΤΙ ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ? ΤΙ ΔΕ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ?

Σε αυτό δε μπορώ να απαντήσω συγκεκριμένα. Συνήθως προκύπτουν διάφορα. Το σίγουρο είναι πως από εμάς η προετοιμασία ξεκινάει το λιγότερο 6 μήνες πριν. Δηλαδή σίγουρα απαιτεί πολύ χρόνο. Απαιτείται συνεχής παρατήρηση για το τι  κυκλοφορεί, τι παίζει. Να τονίσουμε ότι το Line up πρέπει να στηθεί με προσοχή διότι σε κάθε fest θέλουμε να δίνουμε βαρύτητα στην ομαλή ροή …το flow του προγράμματος..Να διατηρούμε ισορροπίες ώστε να μην είναι απόλυτα συμβατικό, αλλά ούτε να κουράζει τον κόσμο. Μετά τα πιο τυπικά θέματα οργάνωσης χώρου, διαφήμισης κτλ.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΠΟ: α) ΤΟΥΣ ARTISTS?  β)ΤΟ ΚΟΙΝΟ?

Αρχικά για το κοινό…. δε μου έρχεται κάτι τώρα. Δε θέλω να αναφερθώ σε haters κτλ γιατί ακόμη και αυτοί μετά από τόσα χρόνια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Τους αγαπάω. (γέλια)…Οι artists, pffff..  Όπως γνωρίζετε και εσείς φαντάζομαι, στο χώρο του hip hop όλα είναι πιο χύμα. Κατά πλειοψηφία  οι artists είναι ανεύθυνοι, ασυνεπείς. Πρέπει να είσαι συνεχώς πάνω από το κεφάλι τους να επιβεβαιώσεις ότι θα γίνουν όλα όπως τα συμφωνήσατε. Εννοείται υπάρχουν εξαιρέσεις- πάλι καλά.  😀

zoltan5

ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΤΗΗF?

Κυρίως μας νοιάζει να είναι αισθητός. Δηλαδή να είναι ενεργός  τουλάχιστον ένα χρόνο πριν. Είτε με καινούρια του δουλειά, είτε με lives. Με λίγα λόγια να υπάρχει.  Να κάνει δουλειές με αξιοπρέπεια, να στηρίζει γενικά τη φάση, να αφιερώνεται.  Φυσικά έχω μετανιώσει για επιλογές-άτομα που είχα και δε θα έπρεπε να έχω καθώς επίσης και για άτομα που δεν επέλεξα και θα έπρεπε να έχω στο line up. Άλλα λάθη γίνονται, είναι μέσα στο πρόγραμμα και αυτά!

ΣΤΟ LINE UP  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΞΥ “SAFE” ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ «ΝΕΩΝ» ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, Ή ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΙΔΕΑ ΜΟΥ?

Δε γίνεται εσκεμμένα, αλλά κατά κανόνα έτσι είναι. Υπάρχει συνδυασμός με ήδη γνωστά άτομα και από κει και πέρα μας αρέσει με τον τρόπο μας να στηρίζουμε νέους καλλιτέχνες, εφόσον φυσικά ικανοποιούν τα κριτήρια που προανέφερα. Όπως είπα και πριν δεν υπάρχουν περιορισμοί εφόσον υπάρχει ομαλή ροή στο line up. Σε καμία περίπτωση δε θα κινδυνεύαμε να γίνει κουραστικό το πρόγραμμα και αυτό το  λέω συνέχεια, διότι είναι πολλοί οι Mc’s και είναι δύσκολο να ακολουθηθεί μία «γραμμή».

 

ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ/ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕΣ ΣΕ ARTISTS !(γέλια πριν καν ξεκινήσει-φανταστείτε τι ακολούθησε)

Tι να πω?  Οι DOPE DOD απομυθοποιήθηκαν! Δεν είναι και τόσο κακοί τελικά. Ευγενέστατοι και χαμηλών τόνων. Να σχολιάσουμε το δαντελένιο T-SHIRT που φορούσε ο AFU.RA?(γέλια ξανά)..Λοιπόν, έχει τύχει να φιλοξενήσω MC για το fest, και να καταλήγουμε να κοιμάται επί 4 μήνες στον καναπέ μου ! (κλάμα) . Έτυχε MC να παίζει playback…και άλλα πολλά που δε θα ήθελα να συζητήσω-δε μου έρχονται! (εμείς ακόμη γελάμε )

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΕΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΩΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ?

Να ψαχτεί να ρωτήσει. Θα σου πω τι κάναμε εμείς . Τότε υπήρχε κυρίως ένα άτομο που διοργάνωνε fest  πριν από μας. Τον βρήκαμε, ενημερώσαμε  για το τι έχουμε σκοπό να κάνουμε. Από κει και πέρα πρέπει να λάβουν υπόψη πως το κοινό πλέον είναι πιο απαιτητικό, πιο ενημερωμένο.  Φέρει πολλές ευθύνες η θέση . Θυμήσου πως πριν είπα χρειάζεται 6 μήνες/χρόνο τρέξιμο. Δηλαδή αφιερώνεσαι από ένα σημείο και μετά. Τέλος, ο σεβασμός. Πρέπει να σέβεσαι το κοινό τους artists και κυρίως τον εαυτό σου. Λίγο πολύ, με τα άτομα που είσαι κάτω από το stage είσαι και πάνω στο stage.

zoltan1

Διαβάστε επίσης 5+1 απαντήσεις στους haters του THHF

ALEX..ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ? ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΕ ΑΥΤΟ? ΜΙΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ !

(γέλια)…Ξέρεις τι? Όχι.  Δεν έτυχε και δε το επιδίωξα. Θα φαινόταν άλλωστε, γιατί δε θα ήταν έτσι στημένο . Να σου δώσω να καταλάβεις, πάρε τα λεφτά της εισόδου και βγάλε , 24% ΦΠΑ, κάβα, χώρος, πόσοι εργάζονται και θα πληρωθούν, artists , ξενοδοχεία, και πόσα εμφανίζονται στην πορεία. Anyway, για μένα να βγάλω λεφτά από αυτό δεν ήταν αυτοσκοπός, το fest ήταν απλά just a project που συμβάδιζε με τη ζωή μου. Δεν ήταν επάγγελμα.

ΔΗΛΑΔΗ, ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΤΕ ΜΕΣΑ?

Σίγουρα. Για παράδειγμα το 2008, το χειρότερο όλων.Είχαμε φτάσει σε σημείο αρκετό καιρό πριν το fest να σκεφτόμαστε αν θα γίνει τελικά. Αν το κάναμε θα μπαίναμε μέσα 8000€, αν δε το κάναμε θα μπαίναμε μέσα πάλι 8000€….Οπότε…

GRAND FINALE? ΓΙΑΤΙ LAST ? ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ-ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ?

Γιατί κάποια στιγμή θα γινόταν. Ο κύκλος έκλεισε. Πρέπει να ξέρεις πότε να σταματήσεις, και για το thhf πιστεύουμε πως φέτος είναι η σωστή χρονιά . Όσο για το τι να περιμένετε, δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο, αν και υπάρχουν ιδέες  για διαφορετικά πράγματα όσον αφορά την όλη κουλτούρα, όχι με τη μορφή fest , αλλά ακόμη όλα είναι απλά σε μορφή ιδέας, στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Σημασία έχει πως το Thhf έκλεισε, και να σου πω και κάτι. Θεωρώ εν μέρει πως απέτυχα αυτό που ήθελα εξ’ αρχής με το thhf. Να γίνει το hip hop η φωνή της νεολαίας. Αυτό είχα σαν βλέψη , να πιαστούν οι νέοι από το hip hop, να εκφραστούν από αυτό, με αυτό, ειδικά σε τόσο δύσκολες εποχές. Δε ξέρω αν στο μέλλον  προσπαθήσω τελικά να το πετύχω αυτό με άλλα μέσα.

 

About The Author

Snow

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.