Το περασμένο Σάββατο είχαμε πάει με μερικούς φίλους σε μια ομιλία του Loyal T στα Ιωάννινα. Εκεί κατάλαβα για ακόμη μια φορά πως το να κρατάς τα αυτιά σου ανοιχτά και απλά να ακούς έχει πολύ μεγαλύτερο όφελος από το να μιλάς. Τι θέλω να πω με αυτό ;

Για πρώτη φορά στη ζωή μου άκουσα να συνδυάζονται επιτυχώς με τη hip hop κουλτούρα έννοιες όπως η υπερσυμμετρία, η θεωρία των χορδών κλπ. Η σύλληψη και μόνο τέτοιων ιδεών κατά την άποψη μου είναι ευφυέστατη και απαιτεί πραγματικά βαθιές γνώσεις και προβληματισμούς πάνω στην κουλτούρα αυτή.

Στο δρόμο της επιστροφής λοιπόν ξεκίνησα να σκέφτομαι γιατί συνειδητά έμεινα ακροατής. Πέρα από το γεγονός ότι δε θες να με ακούσεις να ραπάρω, ανέφερα παραπάνω ότι κέρδισα γνώση που σε κάποιον πήρε μισή ζωή μέσα σε τρεις ώρες. Προφανώς και δεν έχουν το ίδιο βάθος αλλά τουλάχιστον πήρα μια γεύση.

Από την άλλη πόσες φορές έχεις νιώσει να συνδέεσαι με ένα άτομο που ποτέ δεν έχεις γνωρίσει μέσω της μουσικής του; Πόσες φορές έχεις πάρει παραδείγματα για το πώς να κινηθείς στην καθημερινότητά σου; Ο Loyal T στην ομιλία του παρομοίωσε το hip hop με μια μικρογραφία του σύμπαντος. Για τις ανάγκες της δικής μου σκέψης το φαντάστηκα σαν μια μικρή κοινωνία. Ακούγοντας λοιπόν και παρακολουθώντας την κοινωνία αυτή και μαθαίνοντας από τα λάθη και τα σωστά της με βασικό γνώμονα την κριτική σκέψη ο ακροατής μπορεί να αποκτήσει εμπειρική γνώση μέσω ενός τρίτου.

Για να μην μακρηγορώ, φίλε ακροατή μη τρελαίνεσαι που δε λαμβάνεις και εσύ παρόμοια  αποδοχή και το θαυμασμό με τον  rapper που γουστάρεις. Σκέψου το τι έχεις κερδίσει μέχρι τώρα από το κάτω μέρος της σκηνής ή από την άλλη μεριά των ακουστικών. Και το ταξίδι ακόμα δε τελειώσε. Έχει πολλά να σου προσφέρει ακόμη η μουσική αυτή. Στήριξε για να σε στηρίξει.

About The Author

raf_ue

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.