Αυτήν την στιγμή δεν έχω όρεξη για πολλά πολλά, απλά θα προσπαθήσω να αποτυπώσω με λέξεις και με την συντροφιά του καπνού αυτό που σκέφτομαι. Από την εφηβεία έχουμε την τάση να πειραματιζόμαστε , να δοκιμάζουμε και να πλάθουμε στοιχεία του χαρακτήρα μας από τα ερεθίσματα που δεχόμαστε. Επομένως, ο καθένας ανακαλύπτει ή καλύτερα προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του.

Κάνοντας αυτό το δημιουργικό ταξίδι στην αρχή είναι όλα σχεδόν όμορφα, όμως αργά η γρήγορα οι συγκρούσεις με τα κύματα αρχίζουν και εκεί είναι που πρέπει να είσαι δυνατός. Πολλές φορές  χάνεις τον έλεγχο και  συντρίβεσαι  στα βράχια. Τα βράχια συμβολίζουν τον εαυτό σου. Όμως αν αποδεχτείς γιατί έχασες τον έλεγχο θα μπορέσεις να βρείς το κουράγιο και να κολυμπήσεις ως την στεριά.

Προσωπικά όσο μεγάλωνα τα έβρισκα σκούρα , με θυμάμαι να είμαι αντιδραστικός και απότομος αλλά πάντα όλα αυτά κρύβονταν πίσω από ένα χαμόγελο, δίχως κακία. Ξέρω ακόμα και τώρα πως να κρύβω τις αδυναμίες μου .Προσπαθούσα να βρώ τον εαυτό μου μέσα  από κάθε σύγκρουση , διορθώνοντας όσο μπορώ τα λάθη μου.

 

Ίσως να φταίει το οικογενειακό περιβάλλον που μεγάλωσα, γεμάτο τσακωμούς. Ίσως να φταίει η πουτάνα κοινωνία που σε βάζει στο περιθώριο άμα είσαι διαφορετικός .Ίσως  να φταίει η εκπαίδευση που καταδικάζει παιδιά στο τελευταίο θρανίο χωρίς να νοιαστεί για το μέλλον τους.Ίσως πάλι να φταίς εσύ, εγώ, όλοι…

 

Η μουσική μου ήταν η στήριξη του  πατέρα που δεν είχα. Η μουσική μου ήταν αυτή που μου δίδαξε την ισότητα και την ανοχή στο διαφορετικό. Η μουσική μου με  έκανε να εκπροσωπώ τον μαθητή του τελευταίου θρανίου και όσουν μείναν μόνοι, κι αν με ρωτήσεις τι εκπροσωπούν αυτοί
Θα πω αυτοί καταστρέφουν τόσα παιδιά μέσα στην πόλη.

 

Η μουσική μου λέγεται hip hop και δέν είναι απλά μουσική, είναι τρόπος ζώης, είναι μια κουλτούρα που με έμαθε να μάχομαι και να διεκδικώ τόν χώρο μου και την ύπαρξη μου με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο, η μουσική μου με έμαθε να φέρομαι και να σέβομαι ματώνοντας στο πάτωμα και όχι στην μύτη, η μουσική μου με έμαθε να αποτυπώνω  λέξεις πάνω σε ένα ρυθμό για να ηρεμήσω, η μουσική μου έμαθε να δημιουργώ ήχους για να βρω την αρμονία.

Η μουσική μου με έκανε αυτό που είμαι…δηλαδή μαχητή!

Leave a Reply

Your email address will not be published.