Πολύ συχνά βλέπουμε και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό διάφορους καλλιτέχνες να κάνουν την εμφάνιση τους και να πρωταγωνιστούν στη σκηνή για ένα διάστημα αλλά μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στο hype σιγά σιγά να ξεφουσκώνουν και να εξαφανίζονται από την σκηνή ή οι δουλειές τους να είναι πολύ κατώτερες από τις προηγούμενες. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα αναφέρω 5 νέους Έλληνες rappers που, κατά την γνώμη μου, μπορούν τα επόμενα χρόνια να κάνουν την διαφορά και να έχουν μεγάλο impact στην Ελληνική σκηνή.

5)CYPHER POOL

Θα ξεκινήσω το Top 5 μου με έναν από τους πιο underrated Έλληνες καλλιτέχνες αυτή τη στιγμή. Αυτό που κάνει τον Cypher Pool να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους rappers είναι η ιδιαίτερη αισθητική των κομματιών του και ειδικά των Videoclip του. Ακόμη, μέσα στα κομμάτια του θα βρεις πολλά και έξυπνα punchlines όπως και wordplays. Περιμένουμε τι έχει να μας δώσει το 2019 και αν όντως μπορεί να κάνει την διαφορά.

“Ραπάρουν από μόδα, είμαι πολύ πιο μόδα απ’όλους
διαλέξανε περσόνες και το ζουν μέσα σε ρόλους
εμείς έχουμε ταλέντο, αυτοί απλά λεφτά
κακοτέχνες που τους χέσαν,ξετρυπώσαν απο κώλους”.

4)VLOSPA

Πάμε τώρα σε έναν rapper από τα βόρεια και συγκεκριμένα από την Θεσσαλονίκη. Τον Vlospa τον έμαθα από το κομμάτι “Fresh” αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Το κομμάτι που με “έψησε” για να τον παρακολουθήσω είναι το “KTLVN” και πρόσφατα κυκλοφόρησε το κομμάτι 2310 το οποίο είναι επίσης φωτιά. Αυτό που μου αρέσει στον συγκεκριμένο είναι το ωμό και βρώμικο στυλ στα ραπς του σε συνδυασμό με τα άρρωστα trap beats που πατάει. Σίγουρα έχει πολλά να δώσει ακόμα και την επόμενη χρονιά περιμένουμε και από αυτόν πολλά.

“Μοιράζω τόσα Χ που με ψάχνει ο ΟΠΑΠ
εθίστηκα στο ραπ, μαγκα σαν να ‘ταν κρακ
και μου ‘παν θα πετύχεις, είπα για την γειτονιά
και τώρα απο Παυλάκι όλοι με έκαναν VLOSPA”.

3) FY

Στο no 3 βρίσκεται άλλος ένας rapper από την Θεσσαλονίκη. O FY της Capital Music μόλις στα 18 του έχει ήδη κάμποσα hits στη πλάτη του. Κουβαλάει ήδη ένα EP στη πλάτη του με τίτλο “679” και πρόσφατα κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο Lingo.

“Οι τότε φίλοι μου εύχονταν να πετύχω
Τώρα που πάω να πετύχω, ύψωσαν τοίχο “

2) iLLEOo

Κατεβαίνουμε και πάλι στην Αθήνα και τώρα θα πιάσουμε έναν rapper από τους GOD$QUAD. Ο iLLEOo αν και έχει αρκετά χρόνια στη φάση άρχισε να παίρνει μεγάλη αναγνωρισιμότητα σχετικά πρόσφατα. Μετράει ήδη μερικές επιτυχίες με εκατομμύρια views και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε tour με την OffBeat Records. Περιμένουμε να δούμε τι ετοιμάζει και αυτός για την νέα χρονιά.

h
‘’ Shooters με θέλουν νεκρό σαν τον pac
Ψάχνουν σε λάθος σημείο του map’’

1)SASKE

Στο νούμερο 1 της λίστας μου βρίσκεται ο SASKE, μέλος του GODSQUAD και της OffBeat Records. Ο Rapper με καταγωγή από την Χρυσούπολη Καβάλας κατέβηκε στην Αθήνα και μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να γίνει γνωστός σε όλα την Ελλάδα. Το κομμάτι του ‘’Ξέρω Μάνα’’ μετράει σχεδόν 6 εκατομμύρια views και περιμένουμε να δούμε τι άλλο ετοιμάζει ο Youth Lord. Έγινε γνωστό πάντως από την παρουσία του στην εκπομπή ‘’Rap Round’’ ότι ετοιμάζει τον πρώτο του δίσκο και ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019.

‘‘Λες και ξέρουνε τι τράβηξα, δυσκολίες που άντεξα
Κοίτα που ξεκίνησα τους πολέμους που πάλεψα’’

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.