Υπάρχουν κάποια άλμπουμ στο ελληνικό ραπ, τα οποία τα περιμένει ο κόσμος εδώ και χρόνια! Έχουν αγγίξει σχεδόν τα όρια του αστικού θρύλου.Στο εξωτερικό,για παράδειγμα το θρυλικό άλμπουμ των Wu Tang Clan που κόπηκε μόνο μία κόπια και πουλήθηκε για το αστρονομικό ποσό του ενός(!) εκατομμυρίου.

Πριν τα social media, για να hypeαριστεί ένα άλμπουμ οι ράπερ πετούσαν σπόντες στα κομμάτια τους (ναι ο 2ος τόμος δεν θα αργήσει να βγει). Οπότε θα αναλύσουμε κάποια από αυτά τα άλμπουμ, που υπήρχαν φήμες ότι κάποια στιγμή θα βγουν και είτε δεν βγήκαν ποτέ,είτε τελικά βγήκαν,ή ελπίζουμε κάποια στιγμή να βγουν!

10.  J.E.D.I -SLOGAN

Ο Slogan ένας από τους πιο εμβληματικούς ράπερ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Λίγο μετά την κυκλοφορία του 1988(2016), είχε ανακοινώσει τον επόμενο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο J.E.D.I. Αργότερα, ανακοίνωσε ότι θα βγει το συγκεκριμένο άλμπουμ σε πολλά singles και όπως μας έχει συνηθίσει δήλωσε πως θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό ηχητικά. Δυστυχώς, το ελληνικό ραπ κοινό, ποτέ δεν θα είναι έτοιμο για αυτόν τον ήχο και δεν θα εκτιμηθεί όπως πρέπει, εμείς παρ ‘όλα αυτά τον αναμένουμε!

9. BONG 3 -Bong Da City

«Εμπόλεμη ζώνη εκ γενετής, αέρια στην ατμόσφαιρα υπνωτίζουν bdc’s, είναι αστεία, απλά κάνω practice για το Bong το 3»(Πολέμου Μηχανές-Purple n Blue mixtape 2011). Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από αυτό τον στίχο και δυστυχώς έχουμε χάσει κάθε ελπίδα για την κυκλοφορία του. Ή μήπως όχι;

8. Με λένε ΜΑΝΙ -ΜΑΝΙ (BONG DA CITY)

Είναι ο μόνος ράπερ στον κόσμο που έβγαλε promo album (Ο μάγος κοιτάζει την πόλη) για το promo album (Acidtape) του promo album (Ο Μάγος Κοιτάζει την Πόλη 3) του ‘Με λένε Μάνι’, το οποίο δεν βγήκε τελικά ποτέ. (props στον Ιππότη Νάνε)

7. 30 χρόνια επιτυχίες- ΗΜΙΖ

Είναι απίστευτο πως αυτό το άλμπουμ βγήκε πριν αρκετά χρόνια, για την ακρίβεια το 1996 και σε λίγα χρόνια θα συμπληρώσει όντως 30 χρόνια. Πόσο θα γάμαγε να έβγαινε 30 χρόνια επιτυχίες Vol:II, ακριβώς 30 χρόνια μετά. Βέβαια δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα και μάαααλλον δεν θα βγει ποτέ (δυστυχώς). Αν και θα ήταν το μεγαλύτερο comeback στην ιστορία του ελληνικού χιπ χοπ ,και πιθανότατα θα έμενε στην ιστορία όπως και όλες οι δουλειές των ΗΜΙΖ, οι οποίες ακούγονται μέχρι και σήμερα, τόσα χρόνια μετά.

6. Ρίμα για Χρήμα 3 -Τάκι Τσαν

Ο Τάκι Τσαν το 1999 κυκλοφόρησε το ‘ΡΙΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ’, το οποίο είναι από τα καλύτερα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στο ελληνικό ραπ for reasons (sorry,not sorry). Mετά από 10 χρόνια, το 2009 κυκλοφορεί το ‘ΡΙΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ 2’ ,οπότε φτάνουμε στο 2019 που έχουν περάσει 20 χρόνια από το ‘ΡΙΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ 1’ και 10 χρόνια από το 2. Αν κυκλοφορήσει το ‘ΡΙΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ 3’ φέτος παρακαλώ να μας δώσετε τα props.

5.Μεγάλος Ηρωας 2 -ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ

Ο Μεγάλος Ήρωας 1 (2002) είναι κι αυτό με τη σειρά του από τα καλύτερα και πιο εμβληματικά χιπ χοπ άλμπουμ for reasons (sorry,not sorry,again). 16 χρόνια μετά, είχαμε σχεδόν ξεχάσει ότι κάποια στιγμή παίζει και να κυκλοφορούσε κάτι τέτοιο. Φτάνουμε λοιπόν στο 2018, που ανακοινώνεται ότι θα κυκλοφορήσει ο ‘Μεγάλος Ήρωας 2 part 1’ και σχεδόν κανείς δεν το πίστεψε μέχρις ότου βγήκε. Ήταν όπως έπρεπε, αυτό που χρειαζόμασταν. Οπότε αναμένουμε το part 2 που πραγματικά ελπίζουμε να βγει κάποια στιγμή.

4. 20 ΕΤΙΑ -ΒΗΤΑ ΠΕΙΣ

Το 2012 ολοκληρώθηκαν τα 10 χρόνια των Βήτα Πεις και έκαναν το επετειακό live στο Sporting Arena που κυριολεκτικά το γκρέμισαν, κόβοντας σχεδόν 5000 εισιτήρια. Δεν ξέρω από που και από ποιους, αλλά ακούγεται η φήμη ότι το 2022 θα γίνει η επιστροφή των ΒΠ για τα 20 χρόνια. Who knows? 1,2,3…..

3. RNS

Μετά την κυκλοφορία του ΛΜΚ, κυκλοφόρησαν ο ΚΑΝΩΝ και ο ΘΥΤΗΣ τις προσωπικές τους δουλειές και είχε ανακοινωθεί κάααποια στιγμή, ότι θα κυκλοφορήσουν δίσκο ολοκληρωμένο RNS, πέρα από το EP .Ο κόσμος το περιμένει και θα εξακολουθεί να το περιμένει.

2. 2ος Τόμος -ΖΝ

Ο 2ος τόμος είναι ο πιο hyped δίσκος στην ιστορία του ελληνικού χιπ χοπ (ο 2ος τόμος δεν θα αργήσει να βγει). Πραγματικά ο συγκεκριμένος δίσκος έχει αγγίξει τα όρια του αστικού μύθου, το περιμένει ο κόσμος σχεδόν 20 χρόνια. Έχουν ακουστεί τόσες φήμες, από το πως ο DJ Alex έχει σε αρχείο τον δίσκο μετά την επανένωση των ΖΝ, μέχρι πως ο δίσκος έχει ηχογραφηθεί εδώ και 15 χρόνια και δεν έχει γίνει ποτέ upload. Φήμες που πιθανότατα δεν ισχύουν αλλά όλοι το περιμένουμε και μάλλον ,θα το περιμένουμε για πολλά χρόνια ακόμα.

Τέλος ένας από τους πιο θρυλικούς δίσκους που όντως έχει κυκλοφορήσει, αλλά μάλλον δεν θα ακούσουμε ποτέ είναι:
1. Wu Tang Clan-Once upon a time in Shaolin

Ένας δίσκος που ετοιμαζόταν «κρυφά» για σχεδόν 6 χρόνια. Πρόκειται για τον διπλό δίσκο που αποφάσισαν οι Wu tang να κυκλοφορήσουν και κάνουν κάτι σαν πλειστηριασμό για το άλμπουμ, όπου άγγιξε το απίστευτο ποσό του ενός  εκατομμυρίου δολαρίων(!!!). Τελικά αυτός που το πήρε αργότερα έφτασε στα όρια της πτώχευσης και το ξανά έβγαλε σε πλειστηριασμό για να ξεχρεώσει ή κάτι τέτοιο. Όπως και να χει πρόκειται για έναν θρυλικό δίσκο που υπάρχει όντως,και μάλλον δεν θα ακούσουμε ποτέ.

Για ενημέρωση σε όλα τα χιπ χοπ νέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε www.unitedelements.gr!

Διαβάστε επίσης:
10 ΚΑΜΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΑΠ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ YOUTUBE (PT.4)
10 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝ HIP-HOP
10 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΙΠ ΧΟΠ LIVES ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

About The Author

Thodoris_M.

"Wake up, put on some gangsta rap, and seize the mfkn day" Lookin Mad Since 96.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.