Mε αφορμή το τεράστιο event με τους Υello Claw στις 22 Δεκεμβρίου, είπαμε δύο λόγια με τον Argie και την Level Up, στην οποία μάθαμε αρκετά και ενδιαφέροντα πράγματα!

1) Πάμε λίγο με τα εισαγωγικά. Θέλουμε να μας μιλήσεις λίγο για την ομάδα σας. Από πόσα άτομα αποτελείται και με ποια είδη – παρακλάδια μουσικής σας αρέσει να ασχολείστε περισσότερο;

Η κύρια ομάδα μας αποτελείται από 7 βασικά άτομα (Argie, Οδυσσέας, Μιχάλης, Slider, Σάρδης, Κώστας, Τσέκου). Ο καθένας μας έχει διαφορετικά ακούσματα και τρόπους ενασχόλησης με την μουσική, αλλά το βασικό είναι ότι αγαπάμε την ηλεκτρονική μουσική και αποφεύγουμε οτιδήποτε σε ελληνικό.

2)Bλέπουμε πως σαν ομάδα έχετε το όνομα Level Up. Έχει κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα το όνομα σας; Θέλετε να δηλώσετε κάτι με αυτό ή απλώς σας άρεσε ηχητικά;

Ενώ δραστηριοποιούμαστε εδώ κα 5 χρόνια, το brand της Level Up γεννήθηκε πριν από 1 χρόνο. Κάποιες φορές πρέπει να προσπερνάς το παρελθόν και να ανεβαίνεις επίπεδο, να προχωράς και να εξελίσσεσαι.

3)Ο πολύς ο κόσμος θεωρεί πως το να ασχοληθεί κάποιος με τη διοργάνωση είναι κάτι εύκολο αλλά ξέρουμε κι από τη δική μας εμπειρία ότι είναι πολύ απαιτητικό, εμπεριέχει ρίσκο και χρειάζεται τρομερή υπευθυνότητα. Πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με αυτόν τον τομέα;

Η μουσική και το entertainment industry είναι κάτι που με ενδιέφερε πάντα. Παρά τα ρίσκα και τις δυσκολίες, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είμαι στην θέση να συνδυάζω αυτά τα 2 και να προσφέρω στον κόσμο κάτι διαφορετικό. Εν ολίγοις συνδυάζει δουλειά και απόλαυση.

4)Τι γνώμη έχετε γενικότερα για το επίπεδο διοργάνωσης στην Ελλάδα; Πιστεύετε ότι γίνονται αρκετά μεγάλα events στην χώρα μας;

Στον τομέα της ηλεκτρονικής μεγάλα event συμβαίνουν, απλά είναι πολύ περιορισμένα στον αριθμό. Ο Έλληνας δυστυχώς έχει την νοοτροπία της ελάχιστης δυνατής προσπάθειας, πράγμα που αντικατοπτρίζεται και στην σκηνή των event στην Ελλάδα. Έτσι, με εξαίρεση μερικά αξιόλογα show που γίνονται στον χώρο, η υπόλοιπη σκηνή χαρακτηρίζεται από μετριότητα. Και φυσικά το μέγεθος ενός event δεν έχει σχέση με την ποιότητα, αλλά αυτή είναι που απαιτεί και την περισσότερη δουλειά και αφοσίωση.

5)Όταν μιλάτε με έναν ξένο καλλιτέχνη και του προτείνετε ένα event στην Ελλάδα, ποια είναι η πρώτη του αντίδραση; Ποια είναι η άποψη τους για την Ελλάδα;

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες που κλείνουμε, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επομένως οι γνώσεις τους από πρίν είναι σχετικά περιορισμένες. Μετά από την συναυλία και καμια 10αρια σουβλάκια, έχουν αγαπήσει την χώρα και ήδη μιλάνε για την επόμενη τους φορά εδώ. Πλέον όμως το brand θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πετυχημένα της Ευρώπης πράγμα που κάνει τη δουλειά μας ευκολότερη.

6)Όπως είπαμε ‘ευθύνεστε’ για πάρα πολλά events, είτε αυτά λέγονται parties είτε lives. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο αλλά θέλουμε να ξεχωρίσεις τα 2 πιο τρελά events μέχρι στιγμής, για τους δικούς σου λόγους.

Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το event μας με guest τον Αμερκανό Rl Grime στα τέλη του 2014. Ο καλλιτέχνης αυτός είναι ένας απ΄ τους θρύλους της Trap μουσικής και ένας από τους καλλιτέχνες που προσωπικά σέβομαι πολύ. Είχε μόλις βγάλει το album του VOID, ένα από τα κλασσικά πια άλμπουμ της Trap, συνοδευόμενο από ένα τεράστιο παγκόσμιο τουρ. Τα παραπάνω, μαζί με το γεγονός ότι επέλεξε μέσα στις 2 εβδομάδες παραμονής του στην Ευρώπη να περάσει το Σάββατό του στην Αθήνα, και το οτι έγινε ένα απίστευτο show (τον είχαμε κλείσει για να παίξει 1 ώρα και κατέληξε να παίζει 2μιση ώρες), το καθιστούν σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου events.

Το δεύτερο φυσικά δεν είναι άλλο από τo Barong Family Night με τους Yellow Claw, Dirtcaps και FS Green πέρσυ τον Οκτώβριο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Yellow Claw έκαναν σόου στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες του κόσμου από το προηγούμενό τους. Έχοντας γίνει SOLD OUT μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες αφού άνοιξαν οι πόρτες, το vibe και η ανταπόκριση του κόσμου στα opening acts ήταν απίστευτα, μέχρι την στιγμή που βγήκαν οι Yellow Claw και κυριολεκτικά κατεδάφισαν το Lohan.

7)Πάμε να πιάσουμε λίγο το ελληνικό κοινό. Θεωρείς ότι ο κόσμος στηρίζει όσο πρέπει τα events;

Ο κόσμος έχει σίγουρα όρεξη και στηρίζει σε μεγάλο βαθμό, αλλά το κακό με την ελληνική σκηνή είναι ότι ο Έλληνας δεν θα κάτσει να πειραματιστεί και να ανακαλύψει καινούργια μουσική, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που αυτό γίνεται στο εξωτερικό. Υπάρχει πρόοδος, αλλά δεν βλέπουμε ακόμη σε μεγάλο βαθμό από το ελληνικό κοινό την θέληση να πειραματιστεί και να εμπιστευτεί ένα live act το οποίο δεν γνωρίζει, για του οποίου την ποιότητα όμως εγγυόμαστε εμείς. Ο στόχος μας, είναι να φτάσουμε στο σημείο να μπορούμε να κλείνουμε και acts που μπορεί να μην έχουν τόσο μεγάλο κοινό στην Ελλάδα, τα οποία όμως ο κόσμος μέσω του live θα μάθει και θα συνεχίσει να ακούει.

8)Παρόλο που φέρνετε μεγάλα ονόματα, βλέπουμε πως οι τιμές στα events σας είναι αρκετά λογικές. Υπάρχει για σας οικονομικό κέρδος; Κι αν ναι, που σίγουρα υπάρχει, θεωρείς ότι ανταποκρίνεται στις πολλές ώρες τρεξίματος, ώστε να στηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα ένα event;

Οι ώρες τρεξίματος σίγουρα είναι πάρα πολλές, αλλά η ανταμοιβή που είναι ισχυρότερη από τα χρήματα, είναι το να προσφέρεις στον κόσμο μια διαφορετική εμπειρία βασισμένη στην μουσική και το vibe, καθώς και να δείχνεις στους καλλιτέχνες που κλείνεις οτι και μια χώρα σαν την Ελλάδα μπορεί να βγάλει καλούς promoters, καλές παραγωγές και να τους δώσει πάτημα να κάνουν ένα performance ανάλογο με αυτά που κάνουν στο εξωτερικό. Οπότε ναι, σίγουρα οι ώρες δουλειάς ανταποκρίνονται σε αυτό που κερδίζουμε εμείς, οι καλλιτέχνες και το κοινό.

9)Πάμε λίγο να κοιτάξουμε πιο μπροστά. Σε 10 χρόνια πως βλέπεις τόσο τον εαυτό σου, όσο και την ομάδα σου;

Στόχοι και ιδέες σχετικά με αυτό υπάρχουν πάρα πολλές. Σίγουρα άμεσος στόχος μας είναι να γίνουμε το κυρίαρχο production brand στην Ελλάδα στον τομέα της ηλεκτρονικής μουσικής, και μετά εκτός από την επέκταση στην Ευρώπη, να ανεβάσουμε κι άλλο το label και management κομμάτι της Level Up.

10)Πάμε να πούμε και λίγα λόγια για ένα πολύ μεγάλο event, που έχετε κανονίσει για τις 22 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα με τους Yellow Claw. Ξέρεις ότι για πολλούς αυτό είναι το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο έτσι; (χαχα)

Σίγουρα. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι απίστευτη και αυτό φαίνεται στο οτι είμαστε ήδη 70% SOLD OUT σε ένα μεγάλο συναυλιακό χώρο, όπως είναι το Monastiraki Center. Ένα θα πω: το φετινό show θα ξεπεράσει κατά πολύ αυτό που ζήσαμε πέρσυ με τους Yellow Claw στο Lohan.

11)Θέλουμε να μας πεις 2-3 λόγους για να πείσεις (όχι ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια) κάποιον να έρθει στο event αυτό;

Αρχικά είναι μια από τις καλύτερες ημερομηνίες της χρονιάς, και είναι τρελό αν σκεφτείς ότι η Αθήνα είναι το μόνο non-festival show των Yellow Claw τον Δεκέμβριο εκτός της πόλης τους, το Amsterdam. Προφανώς οι Yellow Claw είναι ένα θρυλικό όνομα στην Trap μουσική, πράγμα το οποίο θα υποστηρίξουμε με ένα απίστευτο production για να προσφέρουμε μια εμπειρία που θα είναι αξέχαστη από όλες τις πλευρές. Μαζί με τους Yellow Claw θα εμφανιστούν μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες DJs, και επίσης θα τρέξει παράλληλα με το show pop-up store, με ρούχα από την διάσημη collection τους, Blood For Mercy.

Σε ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου. Θέλεις να προσθέσεις κάτι για το τέλος;

Ένα ευχαριστώ στον κόσμο που μας εμπιστεύεται και μας στηρίζει τα τελευταία 5 χρόνια.

Πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός στο fanpage μας για να κερδίσετε δωρεάν εισητήρια για το παρακάτω event!

 

22852888_1612530255459825_8777237206143790394_n

About The Author

chris_ue

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.