Με αφορμή τον εορτασμό το 4/20 ο Dr. Dre είχε ανακοινώσει την κυκλοφορία του The Chronic σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες streaming. Έτσι, από σήμερα 20 Απριλίου, κυκλοφορεί κανονικά στο spotify του Dr. Dre.

To The Chronic είναι το πρώτο studio άλπουμ του Dr Dre, αμέσως μετά την διάλυση των NWA τον Δεκέμβρη του 1992. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την Death Row Recordings, και την διανομή είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου η Interscope Recs. Ένας από τους πιο classic gangsta rap δίσκους! Kατά την διάρκεια της κυκλοφορίας του, σκαρφάλωσε μέχρι την 3η θέση του Billboard και παρέμεινε εκεί για 8 μήνες, με κομμάτια όπως “Nuthin But a G Thang”. Εγινε 3 φορές πλατινένιος, πούλησε πάνω από 3 εκκατομύρια αντίτυπα και το περιοδικό Rolling Stones το έβaλε στην λίστα με τους Greatest Of All Times (G.O.A.T) δίσκους. Κάπως έτσι έγινε η αρχή των μουσικών γιγάντων της βιομηχανίας,Death Row Recordings και Interscope Recs.

Ο Dr Dre μαζί με τον Snoop Dogg σημάδεψαν την ραπ σκηνή το 1992 με τον G Funk ήχο τους, καθώς και με την ιδιαίτερη αισθητική των κομματιών. Ο τίτλος The Chronic προέρχεται από την ομώνυμη ποικιλία υψηλής ποιότητας κάνναβης, καθώς και το εξώφυλλο του δίσκου είναι εμπνευσμένο από τα χαρτάκια Zig-Zag.

Πρόκειται για έναν δίσκο που μέχρι σήμερα ασκεί τεράστια επιρροή σε όλο το φάσμα του Hip hop, και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ήταν από τις πρώτες studio δουλειές του Snoop Dogg. Το The Chronic πλέον μπορείτε να το βρείτε σε όλα τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Happy 4/20

Ακολουθήστε την playlist μας στο Spotify, με μουσικές που ανανεώνονται κάθε ημέρα #UnitedElementsApproved

Διαβάστε επίσης:

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ THE SAGA OF WIZ KHALIFA ΑΠΟ ΤΟΝ WIZ KHALIFA
Ακούστε το Stepping Stones της Gavlyn
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑΤΙ “ΦΩΤΙΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ” ΑΠΟ ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.